Επικαιρότητα

Στην φυλακή για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε Ελληνοκύπριο ηλικίας 39 ετών από χωριό της Πάφου , μετά από εκδίκαση της υπόθεσης πρόκλησης πυρκαγιάς και καταστροφής του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, στον Δήμο Πάφου, τον περασμένο Ιανουάριο. Με μεγαλύτερη την ποινή φυλάκισης διάρκειας 14 μηνών για το αδίκημα της πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, ο 39χρονος κρίθηκε ένοχος για τη διάπραξη των υπό εκδίκαση αδικημάτων καταστροφής του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης η Αστυνομία και που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, γύρω στις 3.15 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 03 Ιανουαρίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, το οποίο βρισκόταν στην Πλατεία Κέννεντυ, στην Πάφο. Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, την οποία κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Πάφου προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 39χρονου, σε σχέση με την πυρκαγιά και καταστροφή του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Εναντίον του 39χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτός συνελήφθη από μέλη του ΟΠΕ Πάφου, που τον εντόπισαν λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, 05 Ιανουαρίου, σε περιοχή της επαρχίας Πάφου.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στις 10 Ιανουαρίου, στην καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, για εκδίκαση. Ο 39χρονος παρέμεινε υπό κράτηση ως υπόδικος, για τους σκοπούς εκδίκασης της υπόθεσης. Η διάρκειας 14 μηνών ποινή φυλάκισης του είναι σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button