Περιβάλλον

Στην φυλακή για πρόκληση πυρκαγιάς

Ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο ετών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 62χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο για την πρόκληση πυρκαγιάς σε φυτείες στη Λεμεσό, τον Αύγουστο, 2020. Στοιχεία εναντίον του 62χρονου είχαν προκύψει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πάχνας. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 17 Αυγούστου, 2020, γύρω στις 11.30 πριν το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στην τοποθεσία «ΠΕΡΝΟΣ», έδαφος χωριού Άγιος Αμβρόσιος Λεμεσού. Η πυρκαγιά, την οποία κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατέκαψε πεύκα, θάμνους και άγρια βλάστηση, σε έκταση τριών δεκαρίων. 

Στη σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά εντοπίστηκε ο 62χρονος, εναντίον του οποίου προέκυψαν στη συνέχεια στοιχεία για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Η υπόθεση διερευνήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάχνας και καταχωρήθηκε για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. 

Αφού το Δικαστήριο εξέτασε τη μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του από την Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχο τον 62χρονο κατηγορούμενο και το πρωί σήμερα επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο ετών. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button