Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία για πινακίδες

Με την τελική αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ανδρέα Νικολάου, δικηγόρου Κωστή Ευσταθίου συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση των πινακίδων του Δήμου Πάφου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Ο  κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι αυτό που κυριαρχεί ως εύρημα και συμπέρασμα αλλά και εικόνα η οποία προκύπτει από τη μαρτυρία είναι ότι, δεν υπήρξε στέρεα βάση πάνω στην οποία θα πρέπει το Δικαστήριο να διαμορφώσει άποψη και να καταλήξει σε γεγονότα περί των εργασιών, περί των έργων τα οποία έλαβαν χώρα και τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση.

Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε, πως είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι μετά από τη μακρά αυτή διαδικασία δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσες πινακίδες υπήρχαν εντός των δημοτικών ορίων της Πάφου κατά την καταλογιζόμενη περίοδο του κατηγορητηρίου. Δεν γνωρίζουμε συνέχισε, ούτε αυτή τη στιγμή που εξετάζεται η υπόθεση πόσες πινακίδες υπάρχουν, πόσες έχουν αντικατασταθεί, τροποποιηθεί, καταστραφεί ή ανανεωθεί.

Όπως ανέφερε ο Κωστής Ευσταθίου δεν γνωρίζει ουδείς ούτε και κανένα πρόσωπο ήταν σε θέση να φωτίσει το Δικαστήριο, πόσος ήταν ο όγκος των υλικών, των πινακίδων, των αντανακλαστικών μεμβρανών, λαμαρινών και άλλα, τα οποία εισήλθαν στην αποθήκη του Δήμου Πάφου και βεβαίως εκτίμησε, το ίδιο παραμένει άγνωστος ο αριθμός όσων εξήλθαν από τις αποθήκες κατά τον ουσιώδη χρόνο, είτε προς την κατασκευή νέων, επιδιόρθωση, ή αντικατάσταση παλαιών.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι ζημιογόνες πράξεις ή παραλείψεις των υπαλλήλων του Δήμου, της ανώτερης ηγεσίας , των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του, δεν μπορεί, όπως υποστήριξε, να θεμελιώσει κλοπή ούτε κατάχρηση εξουσίας με βάση το κατηγορητήριο.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.

Η υπόθεση συνεχίζεται στις 25 Νοεμβρίου 2019 στις 09.00 το πρωί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close