Επικαιρότητα

Στην Πιτσιλιά αντί στην Πάφο παράρτημα της σχολής καλών τεχνών

Για χρόνια η πόλη της Πάφου επιχειρούσε να επιτύχει την λειτουργία μιας δημόσιας σχολής.

Οι προσπάθειες είχαν μάλιστα επικεντρωθεί για ένα διάστημα στο ΤΕΠΑΚ , με το οποίο  είχε υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο.

Το βάρος έπεφτε στην σχολή καλών τεχνών και είχε αναπτυχτεί και η σχετική επιχειρηματολογία προς την κατεύθυνση αυτή.

Η σχολή έμεινε στην Λεμεσό αλλά τώρα δημιουργείται ένα παράρτημα. Ούτε αυτό όμως  θα λειτουργήσει στην Πάφο.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε σήμερα τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς, όπου μετά από συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, εξήγγειλε απόφαση για συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου   και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη, με στόχο την αξιοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου της κοινότητας από το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, στους χώρους του παλαιού Δημοτικού Σχολείου θα ιδρυθούν εργαστήρια, μικρός αριθμός καλλιτεχνικών εστιών και χώρος εκθέσεων, υπό την εποπτεία του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός είδους παραρτήματος του Τμήματος Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, με σκοπό τη στέγαση καλλιτεχνικών residencies (για καλλιτέχνες από το εξωτερικό αλλά και την Κύπρο), όπως και τη διεξαγωγή σεμιναρίων-εργαστηρίων για τους φοιτητές του Τμήματος (και της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, γενικότερα), μαζί και, όπου δυνατό, την εμπλοκή και μελών των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής, τόσο στα παραπάνω όσο και σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close