Πάφος

Στην Πάφο ο Τεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, στο πλαίσιο του μαθήματος Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο,  διοργανώνει ανοικτή διάλεξη με θέμα:

“Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο: Μέθοδοι, Μεθοδολογία και οι Γεωπολιτικές Προκλήσεις”. Εισηγητής θα είναι ο  Δρ. Κωνσταντίνος Α. ΝικολάουΤεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas. Την εκδηλωση θα χαιρετίσει ο κ.  Παντελής ΣκλιαςΠρύτανης Πανεπιστημίου Νεάπολις. Εισαγωγή θα γίνει από τον Δρ. Θωμά-Νεκτάριο Παπαναστασίου, Επίκουρο  Καθηγητής της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Η διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου  στις  18:30 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις.  Ο Δρ. Νικολάου ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων το 1976 από την Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίων (ΔΕΠ ΑΕ), στην οποία διετέλεσε προϊστάμενος Ερευνών Δυτικής Ελλάδας. Έχει επιβλέψει και συντονίσει τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, Λιβύη, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Κασπία κλπ.

Ο Δρ. Νικολάου, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος έξι Υπουργών Ενέργειας, Τεχνολογίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Την περίοδο 1991-1993, διετέλεσε γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Ενέργειας, του τότε Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας ενώ από το 2004 έως το 2006 υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Διανομής Αερίου της Αττικής.

Από το τέλος του 2009 είναι Τεχνικός Σύμβουλος της Εnergean Oil & Gas σε διάφορα έργα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και τον Μάρτιο του 2019 ο Δρ Νικολάου υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Υδρογονανθράκων Κύπρου (EYK).

Είναι γεωλόγος, διδάκτωρ γεωλόγος πετρελαίων και ενεργειακός οικονομολόγος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button