Επικαιρότητα

Στην Πάφο ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα καταθέσει σήμερα τις θέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την «Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές του δεύτερου διεθνούς  συνέδριου που οργανώνεται για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Κυπριακής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Τις επιστημονικές δράσεις της Πρωτοβουλίας, στις οποίες συμμετέχουν πέρα των 200 επιστημόνων από 25 χώρες, συντονίζει το Ινστιτούτο Κύπρου, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας. Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν η Κυπριακή Κυβέρνηση και το Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Κέντρο Αριστείας για την Κλιματική και Ατμοσφαιρική Έρευνα του Ινστιτούτου Κύπρου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Aphrodite Hills . Κατά την έναρξη των εργασιών σήμερα Τετάρτη στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Δρ. Laurent Fabius, Πρόεδρος του Γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου και πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο  Πρίγκιπας El Hassan bin Tala της Ιορδανίας, ο  Καθηγητής Jeffrey Sachs  Πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και ο Virginijus Sinkevičius, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον τους Ωκεανούς και την Αλιεία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button