Πάφος

Στην Πάφο ο πρέσβης της Ελλάδας

Την περαιτέρω διεύρυνση και ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου Πάφου και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος Ιωάννη Παπαμελετίου.

 

 

 

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Κύπρο, ο Πρέσβης της Ελλάδος ενημερώθηκε εκτενώς από τον Δήμαρχο Πάφου για τις δραστηριότητες και τους στόχους της Τοπικής Αρχής και αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών.

 

 

 

Ο κ. Φαίδωνος ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, στον κ. Παπαμελετίου τους στόχους και τις επιδιώξεις του Δήμου για την ανάπτυξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας με πόλεις και φορείς της γειτονικής περιοχής, μέσω της Εκπαίδευσης, της Καινοτομίας και των Ψηφιακών Τεχνολογιών. Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ως επιτυχημένο παράδειγμα τη δημιουργία και λειτουργία στην πόλη μας του Pafos Innovation Institute, καθώς και την εγκατάσταση σύντομα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού. Σημείωσε ότι για την υλοποίηση του οράματος του Δήμου Πάφου, αλλά και της Κύπρου ευρύτερα, για μία ουσιαστική συνεργασία με τις γειτονικές χώρες σε αυτούς τους τομείς χρειάζεται η ενεργός εμπλοκή και συμβολή της Ελλάδος, ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο στρατηγικό βάθος. Στόχος του Δήμου Πάφου, σημείωσε ο Δήμαρχος, είναι να καταστεί η πόλη μας  περιφερειακός κόμβος τεχνολογίας, καινοτομίας και ανώτατης εκπαίδευσης, δημιουργώντας έναν τρίτο πυλώνα δραστηριότητας που θα χαρακτηρίζεται από αειφορία και βιωσιμότητα. Για τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε, ο Δήμος συνεργάζεται με τις αδελφοποιημένες πόλεις και αντίστοιχους φορείς των γειτονικών χωρών, καθώς και με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδος και τις αδελφοποιημένες ελλαδικές πόλεις. Ο Δήμαρχος Πάφου επεσήμανε στον Πρέσβη της Ελλάδος και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σημαντικός αριθμός ομογενών από τον Πόντο, οι οποίοι δεν λαμβάνουν σύνταξη από καμία χώρα, σημειώνοντας ότι το σοβαρό αυτό θέμα πρέπει να τύχει αντιμετώπισης τόσο από την Κυπριακή όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση.

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ελλάδος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Δήμαρχο για το όραμα που διαπνέει τον Δήμο Πάφου και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την υλοποίησή του και διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και  η Πρεσβεία, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, θα στηρίξουν και θα συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button