Πάφος

Στην Πάφο η συνάντηση εταίρων του “ECORouTs”

Με στόχο τον περαιτέρω συντονισμό των δράσεων και ενεργειών για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Πάφου φιλοξένησε σήμερα την 4η συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ECORouTs . Η συνάντηση έγινε με φυσική και διαδικτυακή παρουσία των εταίρων από Κύπρο και Ελλάδα. 

Στο έργο «ECORouTs – Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» συμμετέχουν, εκτός από τον Δήμο Πάφου, οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων και Αραδίππου. 

Οι σημαντικότερες δράσεις που αφορούν τον Δήμο Πάφο και οι οποίες έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους ολοκληρωθεί, περιλαμβάνουν την αγορά του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου και την πιλοτική λειτουργία του σε ‘πράσινες διαδρομές΄ για την ανάδειξη πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων καθώς και την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης. Άλλες δράσεις του Δήμου Πάφου περιλαμβάνουν την διαμόρφωση στάσεων του λεωφορείου σε ιστορικά σημεία, την εφαρμογή συστήματος πληροφόρησης όπου μέσω ηλεκτρονικών πινακίδων (QR codes) σε κάθε στάση και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής (Explore Pafos), θα ενημερώνεται ο επισκέπτης για την άφιξη του λεωφορείου και για τα ιστορικά στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο σημείο. 

Η πράξη “ECORouTs” στηρίζει την βιώσιμη αστική κινητικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος με την προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στην μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων που προέρχονται από τις αστικές μεταφορές. Κυρίως στόχος του αποτελεί η δημιουργία κινήτρων για τη χρήση περιβαλλοντικά φιλικών αστικών μέσων μεταφοράς με την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων από τις πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται τόσο από τον τοπικό πληθυσμό και τους επισκέπτες όσο και από ΑμΕΑ. 

Το έργο ECORouTs υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg VA «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» και έχει συνολικό προϋπολογισμό €1.262.200 εκ των οποίων το ποσό των 336.000,00 € αντιστοιχεί τον Δήμο Πάφου. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button