Πολιτική

Στην Μάλτα η σύνοδος των Ευρωπαίων της Μεσογείου

Σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής MED9 που θα διεξαχθεί στη Μάλτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τη Μάλτα, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΜED9 που θα πραγματοποιηθούν αύριο το απόγευμα στη Βαλέτα.

Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας και οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας και της φιλοξενούσας Μάλτας.

Προστίθεται ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η πολιτική Νότιας Γειτονίας, η Διεύρυνση της ΕΕ, καθώς και ζητήματα που άπτονται της προετοιμασίας των επικείμενων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων του Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το Μεταναστευτικό και η Οικονομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι μετά τις συζητήσεις, οι ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ ακολούθως οι ηγέτες θα μεταβούν στην πόλη Μεντίνα, όπου θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας.

Αναφέρεται επίσης ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ αύριο, θα συνοδεύεται στη Μάλτα από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button