Υγεία

Στην Κύπρο η επίτροπος υγείας

Την Κύπρο για επαφές, καθώς και για επίσκεψη στο Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (CING), θα βρίσκεται την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.
 
Η κ. Κυριακίδου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (CING).
 
Οι επαφές της Επιτρόπου αναμένεται να επικεντρωθούν στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση της πανδημίας COVID-19 και την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού στην Κύπρο, καθώς και την πρόοδο σε σχέση με τις προτάσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.
 
Η Επίτροπος Κυριακίδου θα παρουσιάσει επίσης το έργο του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής στη διάγνωση, θεραπεία και περίθαλψη ασθενών με νευρολογικές και γενετικές καταστάσεις, καθώς και το έργο του ινστιτούτου για τον προσδιορισμό της αλληλουχίας του COVID-19.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Επίτροπος Κυριακίδου ανακοίνωσε την υπογραφή κοινής σύμβασης – πλαίσιο προμήθειας με τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων για ασθενείς με κορωνοϊό. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button