Πολιτική

Στην Κύπρο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Γιοχάνες Χαν και η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου βρίσκονται στην Κύπρο για σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και φορείς.

Ο κ. Σχοινάς θα γίνει δεκτός σήμερα, Δευτέρα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα συναντηθεί επίσης με τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, καθώς και με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου και την Υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, ενώ θα συμμετάσχει επίσης στην τελετή εγκαινίων του Κτιρίου “Nicola David Pinedo του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου.

Την Τρίτη 23 Μαΐου ο κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.

Ο κ. Χαν, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό.

Στη Λευκωσία βρίσκεται και η κ. Κυριακίδου από τις 20 ως τις 26 Μαΐου. Σήμερα, Δευτέρα, θα συμμετάσχει στην τελετή εγκαινίων του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου, η Επίτροπος Υγείας θα εκφωνήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, ομιλία στο διαδικτυακό σεμινάριο «Europes Beating Cancer Plan – First EU4Health Project Showcase», που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου.

Τέλος, την Παρασκευή 26 Μαΐου, θα εκφωνήσει ομιλία στη 19η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Europa Uomo Cyprus, ενώ την ίδια ημέρα θα επισκεφθεί επίσης το Europa Donna House στη Λάρνακα.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button