Υγεία

Στην βουλή οι αμοιβές γιατρών

Στη Βουλή οδηγείται το θέμα της αναθεώρησης της συμφωνίας μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας  και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που είναι ενταγμένα το ΓεΣΥ.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του Βουλευτή και Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου προς τον Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ζητείται η εγγραφή του θέματος με τη μορφή του αυτεπάγγελτου. Σύμφωνα με το αιτιολογικό, σκοπός της εγγραφής του θέματος στην Επιτροπή Ελέγχου είναι η λήξη της μεταβατικής περιόδου που δόθηκε στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και η οποία λήγει στις 31/12/2022. Ο ΟΑΥ καλείται για να ενημερώσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τις αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει και ιδιαίτερα στον τρόπο υπολογισμού της χρέωσης των ιατρικών πράξεων.

Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου σημείωσε πως το θέμα θα έπρεπε να εγγραφεί και να συζητηθεί στην Επιτροπής Υγείας ή σε κοινή συνεδρία των επιτροπών Υγείας και Ελέγχου. Ωστόσο η πρόταση της κας Ορφανίδου απορρίφθηκε από το σύνολο της επιτροπής με τον Ζαχαρία Κουλία να αναφέρει πως από τη στιγμή που το θέμα αφορά χρήματα του δημοσίου, τότε θα εγγραφεί στην Επιτροπή Ελέγχου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως γράψαμε και παλαιότερα ο Επίτροπος Εποπτείας του ΓεΣΥ Δρ Χριστόδουλος Καϊσής είχε διατυπώσει σοβαρές καταγγελίες που αφορούν άνιση αμοιβή των νοσηλευτηρίων, συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ για τις ίδιες ιατρικές πράξεις.

Ο Επίτροπος Εποπτείας του ΓεΣΥ  έχει αποστείλει επιστολή για το θέμα ζητώντας γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας έτσι ώστε, να διαφανεί εάν υφίσταται ή όχι παρανομία. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button