Επικαιρότητα

Στην Βουλή Νικολαιδειο και Τεχνική Σχολή Πάφου

Σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, ενέγραψα δύο θέματα με την μορφή αυτεπάγγελτου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Μετά την πρόσφατη επιτόπια επίσκεψη μας ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας στα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης στην Πάφο διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτήρια στην Πάφο. Τα σοβαρά αυτά προβλήματα πρέπει να επιλυθούν απο την Πολιτεία, υπάρχουν κάποια που μπορεί να λυθούν άμεσα, ορισμένα μεσοπρόθεσμα και κάποια άλλα μακροπρόθεσμα.

Στα προβλήματα που μπορούν να δοθούν έστω κάποιες προσωρινές άμεσες λύσεις εστιάζουν τα δύο αυτεπάγγελτα που κατέθεσα σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας. Το πρώτο αυτεπάγγελτο αφορά ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για το που βρίσκονται οι διαδικασίες ανέγερσης νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου, στο οποίο θα μεταφερθεί το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο που τώρα συστεγάζεται με το Λύκειο Κύκκου.

Ποιες είναι οι πιθανές άμεσες λύσεις που μπορούν να δοθούν ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομαλή λειτουργία των 2 σχολείων λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών. Το δεύτερο θέμα εστιάζει στις άμεσες λύσεις στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο για να έχουν οι μαθητές της επαρχίας της Πάφου ίσες ευκαιρίες φοίτησης με τους υπόλοιπους μαθητές των άλλων επαρχιών, δεδομένου  ότι η ανέγερση δεύτερης Τεχνικής Σχολής στην Επαρχία της Πάφου δεν είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα ασκηθεί ο απαραίτητος έλεγχος ώστε η Πολιτεία να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ισόνομης λειτουργίας των σχολείων της Πάφου με την υπόλοιπη Κύπρο. 

Χρύσανθος Σαββίδης

Βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button