Κύπρος

Στην απομόνωση σχεδόν 800 άτομα

Σε απομόνωση σε επτά ξενοδοχεία παγκύπρια έχουν τεθεί 779 άτομα που επέστρεψαν στην Κύπρο από το εξωτερικό την περίοδο 16-21 Μαρτίου 2020, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι γίνεται συντονισμός επί 24ώρου βάσης δια μέσου Κέντρου Συντονισμού που έχει συγκροτήσει για τις απαραίτητες ενέργειες για την όσο το δυνατό πιο άνετη και ασφαλή μεταφορά και διαμονή των ατόμων σε απομόνωση στα ξενοδοχεία.

«Στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι από την έναρξη ισχύος του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, το απόγευμα μέχρι και τη διεκπεραίωση της τελευταίας πτήσης πριν τη λήξη του διατάγματος στις 3 π.μ. της 21ης Μαρτίου 2020, τέθηκαν σε απομόνωση (καραντίνα) 779 άτομα, τα οποία επέστρεψαν στην Κύπρο από το εξωτερικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Τα άτομα αυτά, προστίθεται, τέθηκαν σε απομόνωση για περίοδο 14 ημερών σε εφτά ξενοδοχεία παγκύπρια.

Πρόσθετα των πιο πάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου, αναμένονται εντός της σημερινής ημέρας να φθάσουν άλλα 439 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο με τρεις ναυλωμένες πτήσεις στο πλαίσιο του συντονισμού που διενεργεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τον επαναπατρισμό των Κύπριων πολιτών, σύμφωνα με τις πρόνοιες σχετικού Διατάγματος του Υπουργού Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας επίσης πληροφορεί το κοινό ότι έχει συγκροτήσει Κέντρο Συντονισμού, το οποίο συντονίζει τις πιο κάτω ενέργειες, για την όσο το δυνατό πιο άνετη και ασφαλή μεταφορά και διαμονή των ατόμων σε απομόνωση στα ξενοδοχεία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button