Επικαιρότητα

Στην αεροπορική βάση Πάφου συμμαχικά αεροσκάφη

Ολοκληρώνεται αύριο η  αεροναυτική Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ». Η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Η άσκηση  διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και στην ναυτική βάση στο Μαρί έχουν καταπλεύσει σκάφη των χωρών που μετέχουν στην άσκηση ενώ αεροσκάφη των συμμαχικών χωρών βρίσκονται στην αεροπορική βάση Πάφου.

Η Τετραμερής συνεργασία, καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας  και του  Εθιμικού Διεθνούς Δικαίου, αποσκοπώντας στη διατήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σκοπός της άσκησης ήταν και φέτος η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων.

Η άσκηση «EUNOMIA 4-2023» συντονιζόταν φέτος από τη Γαλλία . Στη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιούνται Ναυτικά και Αεροπορικά γυμνάσια και  εξετάζονται  αντικείμενα Θαλάσσιας Απαγόρευσης, Έρευνας και Διάσωσης. Επιπλέον και για πρώτη φορά, στην «EUNOMIA 4-2023» θα εξεταστεί το τακτικό σκέλος επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων καθώς και άσκηση κυβερνοπολέμου.         

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button