Πάφος

Στερνός λόγος”,από το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφου

“Φύλαξε το κλειδί. Είναι του σπιτιού.

Όταν θα πας, ν’ ανοίξεις.”

 

Στερνός λόγος, Κλαίρη Αγγελίδου

 

Ο Στερνός Λόγος, δεν είναι μόνο η υπόσχεση όλων εμάς, στα παιδιά μας, αλλά και σε κάθε Έλληνα πρόσφυγα, όπου και να βρίσκεται.

 

Το κλειδί της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες, θα πρέπει να το συντηρούμε με υπομονή και επιμονή, θα πρέπει με ευλάβεια να το κρατήσουμε ως φυλαχτό… ως Στερνό Λόγο.

 

Οι μάχες του ελληνισμού, αποτελούν τον φάρο που θα καθοδηγεί τα βήματα των δικών μας αγώνων όσα χρόνια και αν χρειαστεί, μέχρι να μπορούμε να περπατάμε ελεύθεροι σε κάθε σπιθαμή τούτου του τόπου.

 

Το ημερολόγιο του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου, με τιτλο “Στερνός λόγος”, για την νέα χρονιά 2024,βασισμένο σε στίχους Κυπρίων ποιητών, για την Τουρκική Εισβολή του 1974 στην πατρίδα μας, 50 χρόνια μετά ,έγιναν έμπνευση για τους μαθητές μ ώστε από αρχές Δεκεμβρίου να κυκλοφορήσει.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλολόγους του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου Πάφου, για την δουλειά τους ,καθώς και στον  Μιχάλη Χαραλάμπους, καθ.Εικαστικων Τεχνών, για την επιμέλεια του εξώφυλλου του Ημερολογίου, σε συνεργασία με τους μαθητές της ειδικής αγωγής της σχολικής μονάδας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button