Επικαιρότητα

Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου

Mόλις πρόσφατα κατατέθηκε ο πλήρης φάκελος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πιστοποίηση και εγγραφή της πολιτιστικής/θρησκευτικής διαδρομής “Στα βήματα του Απόστολου  Παύλου, Απόστολου των Εθνών”  

 

 

Μέσα από μια διαδικασία που πήρε δύο και πλέον χρόνια στο πλαίσιο του έργου διαπεριφερειακής συνεργασίας Cult RΙnG, οι εταίροι του έργου, ΕΤΑΠ Πάφου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιφέρεια Λάτσιο-Ιταλίας και το ECTN (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού) διεκδικούν πλέον επίσημα πιστοποίηση και εγγραφή της εν λόγω διαδρομής στις Ευρωπαϊκές Διαδρομές.   

Οι Πολιτιστικές ∆ιαδροµές αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτιστικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Πολιτιστικές ∆ιαδροµές παρέχουν µια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης µέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμών.  

 Με την έγκριση της διαδρομής πλέον η Πάφος και η Κύπρος γενικότερα εδραιώνεται στον Ευρωπαϊκό χάρτη πολιτιστικών διαδρομών και αναμένεται να αποκομίσει διάφορα οφέλη όπως, προβολή και αναγνωρισιμότητα, εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, συμβολή στην διατήρηση και προστασία σημείων ενδιαφέροντος, οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία, κ.α  

Για ολόκληρη την επαρχία Πάφου, ο πολιτισμός αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα γι’ αυτό οι φορείς δίδουν ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα αυτό. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην περαιτέρω προστασία και την εισαγωγή τεχνολογικών εργαλείων για ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button