Επικαιρότητα

Σταθερά πρώτος ο Χριστοδουλίδης

Σταθερή πρωτιά για τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος προηγείται των άλλων υποψηφίων και στην τρίτη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Rai Consultants για λογαριασμό του Alpha Κύπρου, με διαφορά που ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μονάδες στο ερώτημα “Ποιον θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;” Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 13,6% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 11,5%, ο Χρίστος Χρίστου 4% και ο Αχιλλέας Δημητριάδης 3,7%. Ακολουθούν Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 2%, Γιώργος Κολοκασίδης με 1,8%, Χαράλαμπος Αριστετέλους με 0,9% και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς με 0,5% Αλέξιος Σαββίδης με 0,5% και ο Μάριος Ηλιάδης με 0,4%. 0,4% απάντησαν άλλο και 0,1% Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Από τα συγκριτικά στοιχεία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταγράφει μείωση 2,7 μονάδων σε σχέση με την έρευνα Ιουλίου. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου καταγράφει άνοδο 1,6% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης οριακή μείωση της τάξης του 0,4%. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντλεί ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Συγκεκριμένα 17% από το ΑΚΕΛ, 58% από το ΔΗΚΟ, 62% από την ΔΗΠΑ, 34% από τον ΔΗΣΥ, 53% από την ΕΔΕΚ και 34% από το ΕΛΑΜ. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξακολουθεί να έχει χαμηλή συσπείρωση από το κυβερνών κόμμα το οποίο τον στηρίζει αφού αντλεί μόλις το 38%. Παίρνει όμως 5% από το ΑΚΕΛ, 9% από το ΔΗΚΟ, 23% από την ΔΗΠΑ, 5% από την ΕΔΕΚ και 3% από το ΕΛΑΜ. Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κινείται και η συσπείρωση του ΑΚΕΛ προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη αφού κινείται στο 54%. Απ’ εκεί και έπειτα παίρνει 7% από το ΔΗΚΟ, 7% από την ΔΗΠΑ, 1% από τον ΔΗΣΥ και 5% από την ΕΔΕΚ.  

Στο σενάριο που ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βρεθεί απέναντι από τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον Β’ γύρο των εκλογών, ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ συγκεντρώνει 41,2% έναντι 32,7% του συναγερμικού υποψήφιου. Σε αυτό το σενάριο 11,7% απαντά πως δεν θα ψήφιζε, 9,5% ότι θα έριχνε λευκό ή άκυρο, 4,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 0,5% δεν απαντούν. 

Σε περίπτωση που ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήσει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στον Β’ γύρο, κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 59,2% έναντι 22,4%. 7,2% δεν θα ψήφιζαν, 6,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 4,2% θα έριχναν λευκό ή άκυρο. Σε περίπτωση που στον Β’ γύρο βρεθούν Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ, ο πρώτος κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 59,9% έναντι 18,7% του κ. Νεοφύτου. 9,1% απαντούν πως δεν θα ψήφιζαν, 6% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 5,2% αναποφάσιστοι και 1% δεν απάντησαν. 

Στην ερώτηση ανεξαρτήτως ποιον σκοπεύεται να ψηφίσετε, ποιος πιστεύεται ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πρώτος με ποσοστό 46% έναντι 20% του Αβέρωφ Νεοφύτου και 6% του Ανδρέα Μαυρογιάννη. 28% απάντησαν δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button