Υγεία

Στήριξη πολιτείας στον ΠΑΣΥΚΑΦ

Η Πολιτεία και η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι δίπλα στον ΠΑΣΥΚΑΦ και στον κάθε πολίτη αυτού του κράτους, που μάχεται με τον καρκίνο και χρειάζεται στήριξη, ελπίδα και προοπτική, ανέφερε το βράδυ της Κυριακής η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα είναι δίπλα στον ΠΑΣΥΚΑΦ και στο Ιατρικό Κέντρο ΕΔΕΜ, αφού αναγνωρίζει το αξιόλογο έργο που προσφέρουν σε ασθενείς με εμπειρία καρκίνου.

Η Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Υγείας μιλούσαν σε εκδήλωση με τίτλο «Αγκαλιάζοντας τη Ζωή», αφιερωμένη στους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου, με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, που τιμάται στις 4 Φεβρουαρίου και πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο ΕΔΕΜ στην Τερσεφάνου.

Στον χαιρετισμό της η Αννίτα Δημητρίου είπε πως «μια τέτοια μέρα σήμερα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε οπουδήποτε αλλού παρά σε μια τέτοια πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΚΑΦ, να αγκαλιάσουμε τον συνάνθρωπο μας και να δώσουμε μηνύματα ελπίδας και ζωής. Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος, μπορεί να νικηθεί, φτάνει να γνωρίζουμε πού πρέπει και πώς πρέπει προληπτικά να δράσουμε, να ακούσουμε ιστορίες και μαθήματα ζωής από αυτούς τους ανθρώπους που πέρασαν τέτοιες δοκιμασίες και βγήκαν νικητές και νικήτριες».

Στην Κύπρο, συνέχισε, «με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να αντιμετωπιστεί και μέσω των κατάλληλων υποδομών, αλλά και μέσω όλων των επιλογών που έχει στη διάθεσή του ο ασθενής». Ακόμη, σημείωσε πως «αυτή είναι και δική μας πολιτειακή υποχρέωση ακριβώς για να δώσουμε την ελπίδα που τόσο πολύ χρειάζονται».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, επεσήμανε, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, «τη μεγάλη σημασία που έχει η ομαδική στήριξη και η στήριξη από κάθε κατεύθυνση των ατόμων που περνούν μέσα από τη δύσκολη αυτή διαδρομή».

Αναφερόμενος στο Ιατρικό Κέντρο ΕΔΕΜ είπε πως «προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας σε άτομα που είτε έχουν υποστεί τραυματισμό ή αναπηρία είτε έχουν νευρολογικά, μετατραυματικά, αναπνευστικά και άλλου είδους προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται φροντίδα και υποστήριξη. Ανάμεσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το Ιατρικό Κέντρο προσφέρει, με τη στήριξη του ΠΑΣΥΚΑΦ, υπηρεσία ανακουφιστικής φροντίδας στους ασθενείς του Συνδέσμου», είπε.

Πρόσθεσε ότι «από το 2022 βρίσκεται σε ισχύ η συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ με τη διάθεση 11 κλινών για τη δωρεάν κάλυψη των αναγκών συνανθρώπων μας με εμπειρία καρκίνου. Στη βάση της συμφωνίας αυτής οι ασθενείς με καρκίνο μπορούν να λαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής, εξειδικευμένης, ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button