Υγεία

Στήριξη νεφροπαθών

To Υπουργείο Υγείας στηρίζει τις όποιες προσπάθειες συμβάλλουν ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών με νεφρολογικά προβλήματα, δήλωσε  ο Υπουργός Μιχάλης Δαμιανού, σε χαιρετισμό σε εκδήλωση του Νεφρολογικού κέντρου «Νεφροντίδα».

Χαρακτήρισε τη λειτουργία του Κέντρου “ορόσημο στην ιστορία της Νεφρολογίας στη Κύπρο, καθώς είναι το πρώτο κέντρο ημερήσιας φροντίδας αιμοκάθαρσης, ιδιωτικού δικαίου, παγκύπρια, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Υγείας”.

Ο Υπουργός είπε ότι με τη λειτουργία νέων κέντρων, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα  πρόσθετων επιλογών για τη θεραπεία τους, ενώ δημιουργείται και υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων κέντρων με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται και να βελτιώνεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εξήρε το γεγονός ότι στο Νεφρολογικό Κέντρο «Νεφροντίδα» χρησιμοποιείται εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας και εργοδοτοτείται εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Δαμιανού ανέφερε παράλληλα ότι το Υπουργείο Υγείας είναι ένθερμος υποστηρικτής της εκπαίδευσης των νοσηλευτών στο τομέα της Νεφρολογίας και υπενθύμισε ότι ο Τομέας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών έχει ολοκληρώσει το πρώτο πρόγραμμα Νεφρολογικής Νοσηλευτικής, το οποίο έχει πιστοποιηθεί και από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Νεφρολογίας (EDTNA).

“Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν τώρα να το υιοθετήσουν. Πολύ σύντομα δε, θα αρχίσει και το δεύτερο πρόγραμμα και θα έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε συμμετοχή με νοσηλευτές του Κέντρου”, ανέφερε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button