Οικονομία

Στήριξη και των καταστηματαρχών της Λάρνακας

Δήμος Λάρνακας, Τράπεζα Κύπρου και Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης, εξήγγειλαν σήμερα από κοινού πρόγραμμα για στήριξη των καταστημάτων του Εμπορικού Κέντρου. 

Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, που δόθηκε σήμερα στον Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε πως «το ιστορικό εμπορικό κέντρο αποτελεί διαχρονικά τον «ιστορικό πυρήνα» της εμπορικής ζωής της πόλης και συνθέτει τη βασικότερη έκφανση της τοπικής οικονομίας μιας πόλης. Το Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας είναι ελκυστικό και όμορφο, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και ανοίγει την αγκαλιά του προς όλους, ενώ είναι ένας χώρος που συνδυάζει πολλές δραστηριότητες και προσφέρεται τόσο για ψώνια, όσο και  για ψυχαγωγία με τους πολλούς και διαφορετικούς χώρους που το εμπλουτίζουν». 

Πρόσθεσε ότι «παράλληλα, με τα έργα τα οποία βρίσκονται περιμετρικά από αυτό, όπως είναι η Δημοτική Αγορά που ολοκληρώνεται σύντομα, ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού ο οποίος φιλοξενεί και το Κέντρο Λαϊκής Δημιουργικότητας, ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης,  το συγκρότημα Ζουχούρι και η ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ, το Κέντρο έχει πλέον αποκτήσει ακόμα περισσότερη ομορφιά και γραφικότητα που θα το κρατάνε πάντα ζωντανό και δραστήριο». 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας στην ομιλία του αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των νέων έργων, μέρος των οποίων αφορούν το Εμπορικό Κέντρο «όπως είναι η ανάπλαση της Πλατείας Αλκής και Ακροπόλεως και η πλακόστρωση των οδών Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως μαζί με όλους τους κάθετους δρόμους που συνδέουν το Εμπορικό Κέντρο με το Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων. Ο Δήμος εμπλουτίζοντας περαιτέρω το Εμπορικό μας Κέντρο, θα προχωρήσει σε βελτιωτικές ενέργειες όπως είναι η τοποθέτηση επιπλέον παγκακίων και η τοποθέτηση σκιάστρων στις οδούς Ζήνωνος, Ερμού και Ζήνωνος Πιερίδη». 

 

Σημείωσε ακόμα ότι «το σύμπλεγμα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας με τις υποδομές και τα καταστήματα του αποτελεί ένα μοναδικό σημείο της πόλης μας τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες». 

 

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του Προγράμματος «Υποστήριξη των Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας 2022», ο Δήμαρχος είπε πως «στόχος είναι η περαιτέρω ώθηση του κέντρου της πόλης. Ταυτόχρονα είμαστε σε επαφή με τον Σύνδεσμο για την επιλογή κάποιας εξειδικευμένης βοήθειας με ειδικούς σε θέματα ερευνών και μάρκετινγκ με στόχο την υιοθέτηση και προώθηση μιας ενιαίας κοινής ταυτότητας του εμπορικού Κέντρου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να έχει όλα όσα προσφέρει οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο σε οποιανδήποτε χώρα του κόσμου» είπε και έφερε ως παράδειγμα γι’αυτό που επιδιώκεται να γίνει στο ιστορικό κέντρο της Λάρνακας, την Οδό Στασικράτους στη Λευκωσία. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button