Πάφος

Στήριξη δήμου Πάφου στον σύνδεσμο ατόμων με αυτισμό

Για 14η χρονιά ο Δήμος Πάφου στηρίζει τον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό και την εκδήλωση Light it up Blue φωτίζοντας το Δημοτικό Μέγαρο με χρώμα μπλε, το χρώμα του αυτισμού.

Η 2η Απριλίου αποτελεί μια ευκαιρία και πρόκληση γνωριμίας με τους συνανθρώπους μας που διαθέτουν ξεχωριστά ταλέντα και δεξιότητες.

Την ημέρα αυτή κτίρια σε όλο τον κόσμο φωτίζονται με το μπλε χρώμα ενώ διοργανώνονται πορείες με στον την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό.

Ο Δήμαρχος απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση ανέφερε ότι η ημέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να επισημάνουμε τη σπουδαιότητα της αναγνώρισης της κατανόησης και της υποστήριξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα για τα άτομα με αυτισμό έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συμβάλουν ώστε τα άτομα αυτά να έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Ένα μεγάλο έλλειμμα ευαισθητοποίησης συνέχισε οφείλεται και στην ελλιπή ενημέρωση και πληροφόρηση.

Έχουμε χρέος ως τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίζουμε, την όποια προσπάθεια στοχεύει στην εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου, ενάντια στην κοινωνική περιθωριοποίηση, των συνανθρώπων μας αυτών που χρήζουν ειδικής μέριμνας και προσοχής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button