Επικαιρότητα

Στήριξη βιοτεχνών Πάφου από ΔΗΣΥ

Βιοτεχνίες και βιομηχανίες στην βιομηχανική περιοχή Μεσογης επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συναντήθηκε με μικροβιομήχανους αλλά και με τους εργαζομένους σημειώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουν μέσα από ένα άνισο ανταγωνισμό που θέλει τις Κυπριακές επιχειρήσεις να πληρώνουν πολύ ψηλότερο ηλεκτρικό ρεύμα από άλλες μικροβιομηχανίες στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά οι νοικοκυρεμένοι βιομήχανοι, συνέχισε καταγράφουν επιτυχίες με την σκληρή δουλειά τους και την επιμέλεια τους, όπως είπε.

Ο κ.Νεοφυτου κατέγραψε εκ νέου το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού τεχνικά καταρτισμένου και είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί όπως επεσήμανε.

Είπε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους.

Αναφερόμενος στην βιομηχανία είπε ότι για χρόνια αποτελούσε το «παραπαίδι» της οικονομίας του τόπου, κατά την έκφραση του. Χωρίς αυτή την μικρή όμως βιομηχανία του τόπου δεν θα μπορούσαν να στηριχθούν, συνέχισε, άλλοι πιο μεγάλοι τομείς της οικονομίας όπως ο Τουρισμός και ο τομέας ανάπτυξης γης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι πιστεύει στην Κυπριακή βιομηχανία και κάλεσε όσους κτυπούν την επιχειρηματικότητα και τους μικροβιομήχανους να δουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

Κανένας από αυτούς κατέληξε δεν είναι ούτε μεγαλόσχημος βιομήχανος με παπιγιόν, γραβάτες και κοστούμια. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δουλεύουν καθημερινά , συμπλήρωσε, προκειμένου να εργοδότουν προσωπικό και να προσθέτουν στην παραγωγή του τόπου.

Αυτούς τους ανθρώπους το κόμμα του και η κυβέρνηση θα τους στηρίξει, είπε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close