Επικαιρότητα

Στάση εργασίας υπαλλήλων CYTA

Και στην Πάφο οι εργαζόμενοι στην CYTA μετείχαν στην δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν το πρωί  οι συντεχνίες του οργανισμού. Αντιδρούν  στην πρόταση της διοίκησης του Οργανισμού για το μέλλον του προσωπικού.

Στόχος όπως αναφέρουν «για να σταλεί δυνατό και ξεκάθαρο το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, απαιτούμε σεβασμό και ότι θα σταθούμε ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια, η οποία μπορεί να υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών, η στάση εργασίας έρχεται ως αντίδραση στην πρόταση του Οργανισμού για το μέλλον του προσωπικού. Όπως αναφέρουν οι συντεχνίες, «η τελική πρόταση του Οργανισμού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί πάνω από όλα βάζει σε κίνδυνο τον δημόσιο του χαρακτήρα». Εκφράζουν, δε, απογοήτευση για το μήνυμα αναφορικά με το θέμα της θεσμικής καινοτομίας, το οποίο, όπως λένε, «βρίθει από ανακρίβειες».

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, με την πρόταση για θεσμική καινοτομία που παρουσίασε ο Οργανισμός, ζητά να μετεξελιχθεί αριθμός τμημάτων με τη μορφή αγοράς υπηρεσιών, προτείνει αύξηση του ποσοστού εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου και μειωμένες κλίμακες για τις νέες προσλήψεις εργαζομένων δημοσίου δικαίου, στοιχεία με τα οποία διαφωνούν οι συντεχνίες.

Τη διαφωνία τους εκφράζουν, επίσης, οι συντεχνίες και με τον χειρισμό και τη μισθολογική αναβάθμιση που προτείνει ο Οργανισμός για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Όσον αφορά τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, οι συντεχνίες ζητούν εφάπαξ αύξηση 5,75% επί του μηνιαίου μισθού του κάθε υπαλλήλου, καταβολή 0,5% επί του μισθού για Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, καταβολή 0,5% επί του μισθού για Ταμείο Ευημερίας, συνολικές ώρες εργασίας αντίστοιχες με εκείνες του υφιστάμενου μηνιαίου προσωπικού, υπερωριακά ωφελήματα, άδειες και άδειες ασθενείας με τους ιδίους όρους, όπως το υπόλοιπο προσωπικό και δυνατότητα ανέλιξης με προαγωγές.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button