Επικαιρότητα

Στάση εργασίας υπαλλήλων δήμου Πάφου, βίντεο

Λειτουργοί του δήμου Πάφου κατήλθαν σήμερα σε αυθόρμητη στάση εργασίας. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να συμπαρασταθούν όπως τόνισαν σε γυναίκα συνάδελφο τους η οποία κατήγγειλε τον δήμαρχο Πάφου  για εργασιακό bulling.   

Η Αναστασία Ρούτη Ελευθεριάδου που προέβη σε σχετική καταγγελία και στην αστυνομία  έκανε λόγο για καταπάτηση της αξιοπρέπειας των υπαλλήλων. Καθημερινά όπως είπε βιώνουν προσβολές , ψυχολογική βία, φωνές και ένταση.

Το ποτήρι ξεχείλισε, ανέφερε όταν ο δήμαρχος πριν από δυο μέρες άρχισε να της φωνάζει στο γραφείο της και να την κατηγορεί ότι δεν ασκεί σωστά τα καθήκοντα της. Έκανε λόγο για προσχεδιασμένη ενέργεια.  Παρόμοιες ήταν και οι τοποθετήσεις και άλλων λειτουργών που έκαναν λόγο για εργασιακό εκφοβισμό.

Τόνισαν επίσης  ότι τα έργα που εκτελούνται στο δήμο Πάφου δεν είναι μόνο επίτευγμα του ενός όπως είπαν αλλά έργο συνολικό από όλους τους τους υπαλλήλους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λιασίδης «τα έργα δεν γίνονται με το να φωνάζει ένας και οι υπόλοιποι να εκτελούν. Η Πάφος αλλάζει λόγο της εργατικότητας των υπαλλήλων».   

Τις αναφορές των υπαλλήλων απορρίπτει ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος ανέφερε ότι η  συγκεκριμένη υπάλληλος εκτελούσε στην ουσία πλημμελώς τα καθήκοντα της αφού δεν γνώριζε τον χειρισμό συστήματος που με εύκολο τρόπο εντοπίζονται οι λεπτομέρειες οι δικαστικές υποθέσεις. 

Ο δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι πρότεινε στην ανώτερη λειτουργό να τύχει εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο σύστημα αλλά με την όλη στάση της δείχνει να αρνείται. Έρχονται προαγωγές, εξήγησε, και φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν προληπτική πολιτική κατά την έκφραση του δημάρχου.  

Εξαπέλυσε επίσης επίθεση κατά των συντεχνιών οι οποίες με προηγούμενες διοικήσεις στον δήμο Πάφου συνδιοικούσαν, όπως ανέφερε, «τοποθετώντας τους δικούς τους σε θέσεις κλειδιά. Αυτά κόπηκαν επι Φαίδωνος.» 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button