Επικαιρότητα

Στάση εργασίας στο δήμο Πάφου

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Πάφου.  

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “σεβασμός στις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας” και “ σεβασμός στους νόμους, κανονισμούς και στις συλλογικές συμβάσεις”, οι εργαζόμενοι στον  Δήμο Πάφου κατήλθαν  σε 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας σήμερα από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του Δήμου να υλοποιήσει το πρακτικό του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων ημερομηνίας 14 Δεκεμβρίου 2021.  

Ο Νίκος Νικολάου  Γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΣΕΚ Πάφου ανέφερε στους δημοσιογράφους, πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου Πάφου  κατήλθαν στην δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την στάση που τηρεί ο Δήμος Πάφου σχετικά με τις αποφάσεις του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων που έπρεπε να υλοποιηθούν εδώ και καιρό . Δυστυχώς εκτίμησε ο Δήμος Πάφου δεν υλοποίησε εδώ και καιρό τις σχετικές αποφάσεις.  

Εμείς είπε,  αναμένουμε από το Υπουργείο Εργασίας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε ο Δήμος να συμμορφωθεί με τα εργασιακά θέσμια που ισχύουν στον τόπο μας.  Πρόσθεσε επίσης πως μετά λύπης του παρατηρεί ότι ο Δήμος Πάφου με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και βρίσκει διάφορες δικαιολογίες.  

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Επιφανείου Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Πάφου ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου δεν σέβεται τις εργασιακές σχέσεις . Υπήρχε είπε  διαφορά στο  Γραφείο Εργασίας,  είχε γίνει συνάντηση τον Ιούλιο του 2021 στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του Δημάρχου Πάφου ο οποίος είχε δεσμευτεί με χρονοδιαγράμματα για την επίλυση αυτών των θεμάτων . Δυστυχώς συνέχισε,  βρισκόμαστε στο τέλος του Ιουλίου και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα εκτός από την πρόσληψη των εργατών.Θέμα σημείωσε ο κ. Επιφανείου προέκυψε σχετικά με την επάνδρωση ειδικά  του συνεργείου των σκυβάλων , το προσωπικό ήταν οριακό. Υπήρξε ακόμη θέμα με την καταβολή του Ταμείου  Ευημερίας που είναι συμβατική υποχρέωση βάση της συλλογικής σύμβασης , με τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα ενός υπαλλήλου ο οποίος αφυπηρέτησε  τον Νοέμβριο του 2020 και ακόμη εκκρεμεί να τον πληρώσει .  

Ο κ. Επιφανείου αναφέρθηκε και στην συμβατική υποχρέωση για το ωράριο των τροχονόμων και για την εφαρμογή του συνεχούς ωραρίου των τροχονόμων .Δυστυχώς είπε ο κ. Επιφανείου ο Δήμαρχος Πάφου δεν θέλει τον θεσμό των συντεχνιών και ούτε των συλλογικών συμβάσεων. Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος Πάφου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τους διαμαρτυρόμενους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button