Οικονομία

Σοβαρή έλλειψη προσωπικού

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυριανθους υποστηρίζει ότι υπάρχει  σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία.

Εδώ και δύο χρόνια , συνέχισε ο Ηλίας Μυριανθους, γίνονται συζητήσεις για να βρεθεί λύση για την έλλειψη προσωπικού. Οι ζητήσεις αυτές συνεχίζονται, είπε,  και οι εξελίξεις μας έχουν ήδη προλάβει.
Αναφερόμενος στην χθεσινή συζήτηση του θέματος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επεσήμανε ότι  μια μέση λύση θα ήταν η παραχώρηση αδειών εργοδότησης σε φοιτητές και σε αιτητές πολιτικού ασύλου.

Για αυτές τις δύο περιπτώσεις όμως  χρειάζονται κάποιες ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε νόμιμα πλαίσια. Από την άλλη, συνέχισε,  υπάρχει ζήτημα από την πλευρά της Υπουργού Εργασίας να υπογραφτεί το συγκεκριμένο διάταγμα.

Ο Ηλίας Μυριανθους σημείωσε ότι αναμένει  το ζήτημα αυτό να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Αυτή η  έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και τους ίδιους τους εργοδότες, κατέληξε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ σε ό,τι αφορά το ύψος των παρεχόμενων μισθολογικών επιπέδων που είναι από τα βασικότερα στοιχεία προσέλκυσης εργατικού δυναμικού.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close