Επικαιρότητα

Σοβαρές καταγγελίες Φαίδωνος κατά Αρχιεπισκόπου

Πολύ σοβαρή δημόσια καταγγελία του δημάρχου Πάφου για τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο. Τον καταγγέλλει ότι χρησιμοποίει συγγενικά του πρόσωπα σε δουλειές της εκκλησίας και τους αναθέτει εργασίες επι πληρωμή χωρίς προσφορές.

Καταγγέλλει μάλιστα ότι όταν επεσήμανε στον προκαθήμενο της εκκλησίας το θέμα αυτό, υπήρξε εκδικητική αντίδραση από τον Αρχιεπίσκοπο. Αυτούσια η δήλωση Φαίδωνος:  «Φαινόμενα νεποτισμού στην Εκκλησία της Κύπρου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου οφείλει να απομακρύνει τους συγγενείς του από δουλειές της Εκκλησίας και να αποφεύγει να τους αναθέτει απευθείας δουλειές επί πληρωμή.

Εγείρεται  πολύ σοβαρό θέμα χρηστής διοίκησης.  Πρόσφατα είχα το θάρρος να το επισημάνω τόσο στον ίδιο, όσο και στον αδελφό του και η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Σήμερα επιδόθηκε στον Δήμο διάταγμα του Δικαστηρίου για διακοπή των εργασιών εκτέλεσης κατασκευής του Μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το οποίο μετά από ρητή προφορική συγκατάθεση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου ανεγείρεται σε δημόσιο χώρο  και σε πολύ μικρό τμήμα του Δημοσίου Κήπου που είναι ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πάφου, εμβαδού 80 τ.μ. επί συνόλου 14.000 τ.μ., που είναι το εμβαδόν του Δημοσίου Κήπου.

Είναι απίστευτα προκλητική η συμπεριφορά αυτών που έδωσαν τις οδηγίες εκ μέρους της Εκκλησίας για να ακυρωθεί ένα έργο που συμπυκνώνει το συμβολισμό των αγώνων του Ελληνισμού και της Εκκλησίας για τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Κράτους. Τέτοιες συμπεριφορές δεν νομίζω να διαπνέονται από χριστιανικό πνεύμα.

Απάντηση της εκκλησίας

Από πλευράς Μητρόπολης Πάφου σχολιάζοντας την δήλωση του δημάρχου Πάφου ανέφεραν ότι τους λυπεί το ύφος  και οι χαρακτηρισμοί του δημάρχου Πάφου. Απέρριψαν ταυτόχρονα τις καταγγελίες περι νεποτισμού ενώ σημείωσαν ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συγκατάθεση της μητρόπολης για εργασίες στον δημόσιο κήπο, ακόμη και προφορική.    

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button