Κύπρος

Σοβαρές καταγγελίες για τεστ Κορονοιου

Οδηγίες για την διεξαγωγή έρευνας για διερεύνηση καταγγελιών πολιτών ότι έλαβαν ειδοποίηση από εργαστήρια ότι διενέργησαν τεστ για κορωνοϊό χωρίς να έχουν κάνει ένα τέτοιο τεστ, έδωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

Ο κ. Ιωάννου μιλούσε ενώπιον της Επιτροπής η οποία συζήτησε αυτεπάγγελτα το θέμα που αφορά τη διαδικασία προσφορών και κατακύρωσης των διαγνωστικών τεστ SARS-COV-2, έπειτα από πρόταση των Βουλευτών του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Σκεύης Κούτρα Κουκουμά.

Κατά τη συζήτηση ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης παρουσίασε, από το προσχέδιο σχετικής έκθεσης του, τέσσερα θέματα τα οποία αφορούν τα τεστ για κορωνοϊό, τις προσφορές για την αγορά μασκών, τα τεστ για τον κορωνοϊό που διενήργησε ο ΟΚΥπΥ και την διαδικασία με την οποία ο ΟΚΥπΥ ανέγειρε την μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι πρόσωπα είχαν διευθετήσει να κάνουν το τεστ αλλά τελικά δεν πήγαν να το κάνουν, ωστόσο, ήρθε στο κινητό τους μήνυμα ότι έκαναν το τεστ και ήταν αρνητικό, προσθέτοντας ότι η Υπηρεσία έλαβε καταγγελίες από 4 πρόσωπα, εκ των οποίων τα δύο προέβησαν σε γραπτή καταγγελία.

«Αυτό το πράγμα κλονίζει την εμπιστοσύνη στο σύστημα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία «έχει επιβεβαιώσει ότι αυτοί οι δύο που έκαναν την καταγγελία είναι στην λίστα που το εργαστήριο έστειλε στο Υπουργείο Υγείας».

Όσον αφορά τις καταγγελίες, ο κ. Ιωάννου είπε το Υπουργείο Υγείας θορυβήθηκε από αυτές και έδωσε οδηγίες στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου για διερεύνηση του θέματος, ενώ σημείωσε πως έγιναν μέχρι σήμερα «πέραν των 154.000 εργαστηριακών εξετάσεων και να έχουν εντοπιστεί 991 κρούσματα».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button