Επικαιρότητα

Σκοπιμότητες για δυτικό παρακαμπτήριο

Σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας, με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ.Γιάννη Καρούσο, τονίσα την αναγκαιότητα της υλοποίησης του δυτικού παρακαμπτήριου, ένα έργο το οποίο πρόκειται να αποτελέσει την τελευταία φάση του περιμετρικού δρόμου ολόκληρης της Πάφου και θα αποσυμφορήσει την τροχαία κίνηση που παρατηρείται στο κέντρο της πόλης.

 

Διαφαίνεται ότι λόγω σκοπιμοτήτων, δεν ολοκληρώθηκε ο δυτικός παρακαμπτήριος που αποτελούσε το τελευταίο κομμάτι του περιμετρικού δρόμου της Πάφου. Πρότεινα επίσης τον διαχωρισμό του έργου των κυμματοθραυστών στο παραλιακό μέτωπο στην περιοχή των Ποτίμων, από το έργο της Μαρίνας και του αγκυροβολίου. Αφορμή αυτού αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αποσύρει όλους τους προηγούμενους σχεδιασμούς και να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη μελέτη για συνδιαστική ανάπτυξη Μαρίνας και υποδομής για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

 

Ο διαχωρισμός των δύο έργων θα βοηθήσει στην γρήγορη ανάπτυξη της περιοχής των Ποτίμων, αφού με την δημιουργία κυμματοθραυστών θα σταματήσει το σοβαρότατο πρόβλημα διάβρωσης και θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη παραλία λουόμενων. Επιπλέον, ζήτησα να επισπευσθούν οι διαδικασίες δημιουργίας του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπων κοραλλίων. Τέλος, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι από πλευράς μας, θα επιμείνουμε και θα πιέσουμε για να υλοποιηθούν τα πιο πάνω έργα το συντομότερο δυνατόν. 

Χρύσανθος Σαββίδης βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button