Επικαιρότητα

Σκληρή μάχη για την μητρόπολη Κιτίου

Η Ομάδα Στήριξης της υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη Ευμένιου  απέστειλε επιστολή στον Γιάννο Χαριλάου, Διευθυντή Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου και Γενικό Υπεύθυνο Εκλογών, όπου του ζητούν να περιφρουρήσει τη δημοκρατική διαδικασία ενόψει των εκλογών στις 28 Ιουλίου για νέο Μητροπολίτη Κιτίου.
 “Την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιουλίου οι πιστοί θα μεταβούν στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης  Κιτίου για να εκκλησιαστούν. Για να γίνει αυτό πρέπει  πρώτα να αναγκαστούν να διέλθουν των πανό και να λάβουν το διαφημιστικό και προωθητικό υλικό της υποψηφιότητας του Αρσινόης Νεκτάριου. Για να ανάψουν ένα κερί πρέπει να πάρουν πρώτα από το παγκάρι τα έντυπα υποστήριξης του Αρσινόης Νεκτάριου. Για να ακούσουν το κήρυγμα του Κυρίου πρέπει πρώτα να ακούσουν και τη διακήρυξη υποστήριξης του Αρσινόης Νεκτάριου. Και τέλος πριν να πάρουν το θείο αντίδωρο πρέπει πρώτα να λάβουν τις οδηγίες για τον τρόπο ψηφοφορίας  του Αρσινόης  Νεκτάριου. Τέλος εάν διανοηθεί κάποιος να δώσει φυλλάδιο έξω από την εκκλησία υπέρ άλλου υποψηφίου  τότε θα προπηλακιστεί και θα απειληθεί από τον ιερέα της ενορίας με καταγγελία στην αστυνομία”, καταγγέλλουν.

Διερωτώνται εάν όλα αυτά αποτελούν εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών και διερωτώνται εάν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει Γενικός Υπεύθυνος Εκλογών, προσθέτοντας ότι “Ο λαός της Μητρόπολη Κιτίου  θα δώσει απάντηση στις 28 Ιουλίου. Και αυτή πέραν πάσης αμφιβολίας θα είναι καταπελτική και ηχηρότατη”.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button