Πάφος

Σκληρή και ομαδική εργασία στην Γεροσκήπου

Την ώρα που ο Δήμος Γεροσκήπου εργάζεται σκληρά στο πολιτικό παρασκήνιο για να εξασφαλίσει την αυτονομία του στην προωθούμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης (για όσους εργάζονται), θα πρέπει επιτέλους στον Δήμο και κυρίως οι δημοτικοί σύμβουλοι να εργαστούν και για άλλα πολύ κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον Δήμο.

O Δήμος Γεροσκήπου έχει χάσει την μεγαλεπήβολη προοπτική δημιουργίας αλιευτικού καταφυγίου στις εκβολές του Ποταμού Έζουσας, με την συνήθη δικαιολογία για τα παφίτικα δεδομένα ότι εμπίπτει σε περιοχή Νατούρας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Η προοπτική του αλιευτικού καταφυγίου αλλά και του ευρύτερου σχεδιασμού ανάπτυξης της περιοχής, θα προσέδιδε τεράστιο όφελος στο παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της Γεροσκήπου γεγονός που θα ενίσχυε οικονομικά και εμπορικά την περιοχή.

Για τους ίδιους λόγους, έχει αποτύχει η υλοποίηση της λεωφόρου που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την επαρχία και εκμηδενίζει τις οδικές αποστάσεις. Η υλοποίηση της λεωφόρου θα είχε τεράστιο εμπορικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή της Γεροσκήπου, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γύρω εκτάσεις παραμένουν άθικτες και θα μπορούσαν να πάρουν το κατάλληλο έναυσμα για επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη.

Το φυσικό περιβάλλον και η βιοποικιλότητα, είναι αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και προστασίας. Οι οποιεσδήποτε ενέργειες ανθρώπινης παρέμβασης σε ευαίσθητες ζώνες περιβάλλοντος, μπορούν να γίνουν αφού πρωτίστως ειδικευμένοι εμπειρογνώμονες εμπλακούν και προτείνουν τις ανάλογες λύσεις στην φάση του σχεδιασμού, και όχι στη φάση της υλοποίησης ενός έργου που έχει σαν αποτέλεσμα να υλοποιείται κατά το ήμισυ όπως στην περίπτωση της λεωφόρου του αεροδρομίου, ή να ναυαγεί ένα ζωτικής σημασίας έργο ανάπτυξης όπως είναι το αλιευτικό καταφύγιο.

Απευθύνω έκκληση στο δημοτικό συμβούλιο Γεροσκήπου, να εργαστεί σκληρά και ομαδικά, για να ανατραπούν τα σημερινά αρνητικά δεδομένα αυτών των δυο πολύ σημαντικών έργων ανάπτυξης. Οι δημότες της Γεροσκήπου σας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους για να πετύχετε στόχους κοινής ωφελείας και όχι να εξυπηρετείτε πολιτικές σκοπιμότητες η προσωπικές φιλοδοξίες. Το Δημοκρατικό Κόμμα πάντοτε θα βρίσκεται δίπλα σας και θα στηρίξει σθεναρά κάθε ενέργεια που θα αποσκοπεί το κοινό όφελος.

Ζήνωνας Ζήνωνος

Πρόεδρος ΔΗΚΟ Γεροσκήπου

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close