Κύπρος

Σε σχολεία της πρωτεύουσας αντιπροσωπεία κομμάτων

Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη, προέδρου της επιτροπής παιδείας του ΔΗΚΟ

Ως πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του ΔΗΚΟ επισκέφθηκα σήμερα το πρωί το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία, καθώς και το Γυμνάσιο, μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής παιδείας της Βουλής, κύριο Χατζηγιάννη, και τον υπεύθυνο του ΑΚΕΛ για θέματα παιδείας, τον κύριο Χριστοφίδη. Πραγματικά, και τα δύο αυτά ακριτικά σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, με αποτέλεσμα να τίθενται ζητήματα για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών μας.

Στο γυμνάσιο γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης, που σε τίποτα δε θυμίζει σχολείο 21ου αιώνα. Συγκεκριμένα, οροφές αιθουσών έχουν πέσει, τα κάγκελα είναι σε τέτοιο βαθμό διαβρωμένα που εύκολα μπορούν να υποχωρήσουν και το γήπεδο άθλησης μοιάζει περισσότερο με χωράφι παρά με γήπεδο. Ακόμη, τα παράθυρα εξακολουθούν να είναι της δεκαετίας του 1970 και δυστυχώς στερεωμένα με στόκο.

Στο δημοτικό σχολείο, του οποίου η μισή αυλή βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, δεν υπάρχει στέγαστρο για την άθληση των παιδιών, όπως ούτε και κλιματισμός στις αίθουσες διδασκαλίας. Το νηπιαγωγείο, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το δημοτικό, δεν έχει όυτε αυτό τη βασική υλικοτεχνική υποδομή, για να μπορέσουν οι νηπιαγωγοί να επιτελέσουν ορθά το έργο τους.

Η πρόεδρος της σχολικής εφορίας Αγίου Δομετίου, κυρία Νίτσα Λάρδου, μαζί με το συμβούλιό της κάνουν ό,τι μπορούν, μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια που έχουν, για να στηρίξουν τα σχολεία, αλλά δυστυχώς χωρίς τη στήριξη των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, η κατάσταση είναι δαιδαλώδης και χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Καυτηριάζω την απουσία των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας από τη σημερινή επίσκεψη. Παρόλο που προσκλήθηκαν, δεν μπήκαν καν στον κόπο να στείλουν ένα εκπρόσωπο, για να καταγράψει τα προβλήματα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θα αναδείξουμε τα προβλήματα και θα ασκήσουμε πίεση, ώστε να συμβάλουμε στη δημιουργία ανθρώπινων και δημοκρατικότερων σχολείων στην περιοχή του Αγίου Δομετίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close