Επικαιρότητα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στους χαρουπόμυλους

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 αναμένεται να αρχίσει την λειτουργία του στην Πάφο το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στον χώρο των αποθηκών «Χαρουπόμυλοι» . Ο χώρος έχει παραχωρηθεί από το κράτος στον δήμο Πάφου που  τον έχει εκμισθώσει  στο πανεπιστήμιο. Με  την σειρά του θα επενδύσει ποσό 29 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση των απαιτούμενων εγκαταστάσεων. 

Σε πρώτο στάδιο θα λειτουργήσουν τρεις σχολές. Ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολιτικής μηχανικής και οικονομικών. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πάφου ο στόχος είναι τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του το Πανεπιστήμιο να προσελκύσει τουλάχιστον 2 χιλιάδες φοιτητές τόσο από την Κύπρο όσο και από χώρες της περιοχής ενώ σε πλήρη λειτουργία το πανεπιστήμιο θα μπορεί να φιλοξενεί πέραν των πέντε χιλιάδων φοιτητών. 

Ο στόχος που έθεσε η τοπική αρχή για αναπτύξει ενός τρίτου πυλώνα , πέραν του κατασκευαστικού και του τουριστικού, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα  Φαίδωνος υπενθυμίζοντας ότι σύντομα αρχίζει και η λειτουργία σχολών του ΤΕΠΑΚ πέραν της λειτουργίας υφιστάμενων πανεπιστημίων και κολεγίων. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button