Πάφος

Σε κοινότητες της Πάφου ο Χαράλαμπος Πιττοκοπιτης

Επισκέψεις στις Κοινότητες της Ανδρολύκους και Μηλιούς πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου κ. Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Κατά την συνάντηση με τον Κοινοτάρχη κ. Εσκιούλ Χασάν, και το μέλος του ΚΣ Φιράτ Φεϋζί της Αδρολύκους, έγινε καταγραφή των προβλημάτων της κοινότητας τα οποία ο κ. Πιττοκοπίτης θα προωθήσει στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Εσκιούλ Χασάν είναι η μοναδική οικογένεια Τουρκοκυπρίων της Ανδρολύκους που δεν μετακινήθηκαν στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, παρά τις απειλές που είχαν δεχθεί από τις κατοχικές αρχές, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να παραμένουν στο χωριό τους και να ασχολούνται με την γεωργοκτηνοτροφία. Κατά την επίσκεψη στην Κοινότητα της Μηλιούς, έγινε συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου,  κ. Εύα Χρυσάνθου Μιλτιάδους και τον  βετεράνο κ. Ντίνο Χαριλάου.

Ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου δήλωσε οτι η κοινότητα Μηλιούς είναι ένα πραγματικό στολίδι της κοιλάδας Χρυσοχούς η οποία προσπαθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες να επιβιώσει και να προχωρήσει μπροστά. Στην προσπάθεια αυτή η βοήθεια από το Κεντρικό Κράτος απαραίτητη. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται οτι η κοινότητα Μηλιούς ζητά την επάλειψη με πρέμιξ των δρόμων της κοινότητας οι οποίοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση μετά την αντικατάσταση του υδρευτικού της δικτύου, καθώς και την καταβολή της κυβερνητικής οφειλής για την ανάπλαση της πλατείας της κοινότητας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button