Επικαιρότητα

Σε καλό δρόμο για την παιδική εξοχή

Δεν σταμάτησαν οι προσπάθειες για αποπεράτωση των οικοδομικών εργασιών και την λειτουργία των εγκαταστάσεων της ” Παιδικής Εξοχής Κτήματος”.

Αντίθετα όλοι οι φορείς εργάζονται για την συγκέντρωση του αναγκαίου ποσού για ολοκλήρωση των εργασιών. Πρόσφατα η τοπική αρχή έχει λάβει διαβεβαιώσεις και από το Υπουργείο Παιδείας ότι θα συνδράμει με ένα ποσό κοντά στις 100 χιλιάδες ευρώ για τα έργα που υπολείπονται.    Υπενθυμίζεται ότι σε συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής της “Παιδικής Εξοχής Κτήματος” τον περασμένο Απρίλιο στην παρουσία των τεσσάρων μελών  του ” καταπιστεύματος ( trustees) , Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος, Ηγούμενος Μονής Χρυσορρο’ι’ατίσσης κ.κ. Παγκράτιος, Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Παναγιάς κ. Σάββας Νικολάου αποφασίσθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για εξεύρεση των πόρων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε εκείνη την συνεδρία παρόντες ήταν επίσης ο Βάσος Δημητρίου εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου  , ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Πάφου κ. Μιχάλης Χαραλάμπους , και οι κυρίες Κλαίρη Κισσονέργη και Μαρούλλα Κυρσόφ , εκπροσωπώντας μέλη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Ο Δήμος Πάφου , με την έγκριση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεισφέρει ποσό € 50.000,00, η Σχολική Εφορία Πάφου ποσό € 100.000,00 έως €120.000,00 ενώ από Κ.Ο Α , ΟΠΑΠ και την διενέργεια εράνου αναμένεται να συμπληρωθεί το απαιτούμενο κονδύλι των €300.000,00 ώστε να αρχίσουν οι οικοδομικές εργασίες το επόμενο διάστημα.

Στόχος της επιτροπής είναι όπως το έργο αποπερατωθεί αρχές του 2022. Σύμφωνα με τον Βάσο Δημητρίου η παιδική εξοχή κτήματος που βρίσκεται στην περιοχή Παναγιάς έδωσε την ευκαιρία από το 1956 σε χιλιάδες άπορα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Πάφου να απολαμβάνουν ψυχαγωγία μέσα σε ποιοτικές συνθήκες κατασκήνωσης σε συνδυασμό με κοινωνική επιμόρφωση στη διάρκεια των θερινών τους διακοπών. «Αυτά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το βουνό, να αγαπήσουν τα δάση και την φύση γενικότερα.

Αυτό το έργο θα αποτελέσει συνάμα έργο υποδομής για τον αθλητισμό της πόλης μας φιλοξενώντας αθλητές των Σωματείων της Πάφου. Η Κοινότητα της Παναγιάς θα έχει επίσης τα ανάλογα οικονομικά οφέλη με την λειτουργία αυτού του έργου.»  

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button