Πολιτική

Σε ετοιμότητα η ελληνογαλλική συμμαχία

Βρισκόμαστε στην τελική φάση της συμφωνίας πριν την επίσημη ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Προεδρο της Γαλλίας.

Η ήδη υπάρχουσα συμφωνία με τα 18 Rafale έρχεται να ενισχυθεί με τη νέα συμφωνία για τρεις φρεγάτες FDI (φρεγάτες άμυνας και παρέμβασης) με δυνατότητα πρόσθεσης για άλλη μια και τρεις κορβέτες Gowind με δυνατότητα πρόσθεσης για άλλη μια.

Η αξία της συμφωνίας για το Ελληνικό Ναυτικό ανέρχεται στα 5 δισεκατομμύρια Ευρώ. Παρόν στην επίσημη ανακοίνωση θα δώσει και ο Υπουργός Άμυνας. Αυτή η κίνηση ως εδραίωση ενος ελληνογαλλικού αμυντικού δόγματος δίνει σάρκα και οστά σε ένα όραμα που αλλάζει τα δεδομένα όχι μονο στο Αιγαίο αλλά και σε ολόκληρη την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ. Αποτελεί μια ισχυρή αναβάθμιση των δυνάμεών μας που έρχεται να εξασφαλίσει και ένα μέρος της ανάγκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μια ανθεκτικότερη άμυνα, πράγμα που ακολουθεί και το κοινό πλαίσιο με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το θέμα των F35 για τη συνέχεια του εξοπλισμού της Ελλάδας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button