Υγεία

Σε εξέλιξη σχέδιο ανάπτυξης κλινών, διαχειρίσιμη η κατάσταση στα νοσηλευτήρια, λέει ο Χ. Χαριλάου

Υπάρχει σχέδιο δράσης ανάπτυξης κλινών, το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη, δήλωσε σήμερα  ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου, ο οποίος καθησυχάζει, λέγοντας ότι αν και η κατάσταση είναι οριακή, εντούτοις είναι διαχειρίσιμη.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, αύριο Παρασκευή αναμένεται να ριχτεί στη μάχη και το Γενικό Νοσοκομείου Πάφου, με πέραν των 40 κλινών Covid, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα δώσει κάποιες ανάσες στο σύστημα υγείας.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ. Χαριλάου, οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στην προετοιμασία και άλλων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Είπε ότι νοσηλεύεται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό, για να σημειώσει ότι «έχουμε φτάσει κοντά στους 300, εκ των οποίων οι 42 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι έχει ξεπεραστεί το ρεκόρ, που σημειώθηκε στις 26 Απριλίου του 2021, ημερομηνία κατά την οποία νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ 39 άτομα.

«Παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Ανοίγουμε κλίνες εκεί και όπου απαιτείται και την ώρα που απαιτείται, ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένας, που να μείνει χωρίς την πρέπουσα ιατρική βοήθεια», είπε ο κ. Χαριλάου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση των ασθενών που βρίσκονταν σε αναμονή στα σπίτια τους το τελευταίο διάστημα, αρκετοί από τους οποίους δεν εξυπηρετούνταν, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν τις τελευταίες μέρες έχει γίνει κατορθωτή η εξυπηρέτηση όλων.

Σε ερώτηση πόσες κλίνες υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες, απάντησε πως «υπάρχουν αρκετές», διαβεβαιώνοντας πως «δεν υπάρχει θέμα κλινών με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει».

Απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τον κόσμο να προχωρήσει σε εμβολιασμό, γιατί όπως είπε «μόνο με τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων προστασίας θα βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button