Επικαιρότητα

Σε ενότητα καλεί από την Πάφο η Βασιλική Αναστασιάδη

Η κυβέρνηση, η ΕΕ, αλλά και ισχυρές τρίτες φίλες χώρες, καταδικάζουν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε η υπουργός μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη. Μιλώντας στο μνημόσυνο των πεσόντων της Χλωρακας  κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1974 η κ.Αναστασιαδη σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω της ομόφωνης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπαρίσταται εμπράκτως στην Κυπριακή Δημοκρατία, με την υιοθέτηση της εισήγησης του Προέδρου της Δημοκρατίας για λήψη στοχευμένων μέτρων κατά της Τουρκίας.

Πέραν της ομόφωνης καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας και της στήριξης στην Κυπριακή Δημοκρατία, για πρώτη φορά, με συλλογική απόφαση του ανώτατου οργάνου της ΕΕ, είπε, υπογραμμίζεται ότι οι έκνομες ενέργειες εις βάρος κράτους μέλους, δεν γίνονται ανεκτές και έχουν συγκεκριμένες επιπτώσεις.

Η προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκικής πλευράς άλλωστε, συνιστά πρωτοφανή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και, παράλληλα, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας σε σχέση με το Κυπριακό, συνέχισε. Επιπλέον, θέτει σε κίνδυνο την κοινή προοπτική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και υπονομεύει την ανάπτυξη, την ευημερία και την ασφάλεια των κρατών της περιοχής. Σήμερα , κατέληξε,  χρειαζόμαστε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά, συνεργασία και ενότητα, μετριοπάθεια και πραγματισμό. Απαιτείται από όλους μας, σημείωσε,  να βάλουμε την Κύπρο  πάνω από τις όποιες διαφωνίες μας. Η ενότητα και η ομόνοια αποτελούν δρόμο μιας επιλογής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button