Πάφος

Σε Εμπα και Πεγεια ο Σαββίδης

Με τον δήμαρχο Πεγειας Μαρίνο Λάμπρου και  τον Κοινοτάρχη Έμπας Αντώνη Νικηφόρου συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης συζητώντας κυρίως θέματα που άπτονται της παιδείας.

Στην Έμπα συζητήθηκαν τα έργα, που αφορούσαν την ασφάλεια των σχολείων, όπως οι περιφράξεις των σχολείων που  έχουν ολοκληρωθεί   στο δημοτικό , στο γυμνάσιο και στο λύκειο.

«Ο κοινοτάρχης Έμπας ανέφερε ότι εκεί που υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις είναι στη σχολική εφορεία Έμπας λόγω έλλειψης οχήματος για τη διεκπεραίωση των εργασιών τους και λόγω έλλειψης ακόμα μίας καθαρίστριας.

Επίσης, τόνισε ότι τόσο η Έμπα όσο και οι κοινότητες Τάλας και Κισσόνεργας έχουν ανάγκη από ένα καινούργιο περιφερειακό δημοτικό.» Στη συνάντηση με το Δήμαρχο της Πέγειας συζητήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία νέου  νηπιαγωγείου και  νέου  δημοτικού.

«Συγκεκριμένα, όσον αφορά το νηπιαγωγείο, ανέφερε ότι πολλά παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν στις κοινότητες Κισσόνεργας και Τάλας, λόγω έλλειψης θέσεων, και έτσι ήδη σκέφτονται, ως κοινοτική αρχή, τη δημιουργία κοινοτικού νηπιαγωγείου, εάν το θέμα δεν διευθετηθεί άμεσα από τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, ανέφερε ότι και το δημοτικό είναι υπερπλήρες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να φοιτούν σε λυόμενα. Μάλιστα εισηγήθηκε τη δημιουργία νέου δημοτικού στην περιοχή Ζαλατζιοτισα  στην Πέγεια.»

Ο Χρύσανθος Σαββίδης συναντήθηκε και με γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα ΚΙΕ Πολεμίου οι οποίοι του εξέφρασαν την αγωνία τους και την ανησυχία τους, καθώς ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για λήψη προσφορών από ταξί, τα οποία θα μεταφέρουν τα παιδιά τους στα ΚΙΕ. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι πολλά παιδιά απουσιάζουν αρκετές φορές από τα μαθήματά τους και επίσης οι γονείς ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αφού είναι άτομα που διαμένουν σε χωριά όπως ο Κάθηκας, το Στρουμπί, η Τσάδα, η Λετύμπου κ.α.

«Ήδη έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Παιδείας, κύριο Κώστα Χάμπιαουρη, και του μετέφερα όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα, αλλά θα ετοιμαστεί και υπόμνημα από την επιτροπή παιδείας του κόμματος, το οποίο θα δοθεί στους βουλευτές, με σκοπό την προώθηση και επίλυσή τους.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close