Πάφος

Σε δυο χρόνια το λιγότερο για Πότιμα

Ο υπουργός μεταφορών ευρισκόμενος στην Πάφο κλήθηκε να σχολιάσει το μεγάλο  κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται στα Πότιμα.

 

Έχει εγκριθεί , είπε,  το ρυθμιστικό σχέδιο και θα έρθει η σχετική “παραγγελία” από το Υπουργείο Εσωτερικών επειδή είναι πολεοδομικό το έργο  για να προχωρήσουν  με την μελέτη του έργου πρώτα, και μετά από 18- 20 μήνες, από την στιγμή  που θα ανατεθεί η μελέτη θα είναι έτοιμα τα κατασκευαστικά για να προχωρήσουν   και να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο.

 

Ανακοίνωσε επίσης πως αναμένεται  σε δύο χρόνια από σήμερα θα είναι έτοιμη για την προκήρυξη της προσφοράς του έργου . Ερωτηθείς για την απογοήτευση των κατοίκων για την μη υλοποίηση έργων στην δυτική  περιοχή της Πάφου ο κ. Καρούσος απάντησε   πως η Πάφος έχει τον μεγαλύτερο έργο που έχουν στον κρατικό προϋπολογισμό   που είναι ο δρόμος Πάφου – Πόλης,  έχουν πέραν των  110 εκατομμυρίων σε έργα που είναι υπό εξέλιξη , έχει ακόμη έργα 11 εκατομμυρίων  ευρώ  που θα προκηρυχθούν και θα  υπογραφούν τις επόμενες ημέρες και ο ίδιος, όπως είπε, σαν Πολιτικός  Προϊστάμενος του  Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων  δεν επιθυμεί να ανακοινώνει ημερομηνίες ή χρονοδιαγράμματα  τα οποία δεν είναι εφικτά.

 

Ακολούθως αναφέρθηκε στην υπογραφή των συμβολαίων του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς που τον ανέμεναν οι Παφίτες εδώ και δεκαετίες , στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας που τον περιμένουν εδώ και 30- 40 χρόνια και στην υπογραφή συμβολαίου, στο Λιμάνι και στην Μαρίνα Λάρνακας  που το ανέμεναν εδώ και δεκαετίες αξίας 1,2 δις. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button