Επικαιρότητα

Σε αχαρτογράφητα νερά ο Κυπριακός τουρισμός

Η Τουριστική Βιομηχανία βαδίζει σε επικίνδυνα και αχαρτογράφητα νερά αφού όπως όλα δείχνουν οι βασικές τουριστικές μας αγορές όπως η Ρωσία και η Βρετανία δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Κύπρο εξαιτίας των μέτρων αλλά και κάποιων πολιτικών παιγνιδιών που γίνονται στο πεδίο της Ε.Ε και τα οποία εμείς ακολουθούμε θυσιάζοντας τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.

 

Ο αρμόδιος Υπουργός Συγκοινωνιών δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι γίνεται με τις πτήσεις από Ρωσία, ενώ χωρίς προειδοποίηση επεκτάθηκαν τα μέτρα στα αεροδρόμια. Όπως έχω ήδη πει η Ισραηλινή αγορά δεν αρκεί για να καλύψει τις συσσωρευμένες ζημιές ενός και πλέον χρόνου.

Όσο για τη Βρετανική αγορά ούτε και εκεί φαίνεται ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Από τη μια πλευρά η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας από την άλλη τα μέτρα που λήφθηκαν δεν επιτρέπουν στους Βρετανούς να επισκεφθούν την Κύπρο με άνεση.

 

Άρα θα πρέπει όπως διαφαίνεται να στοχεύσουμε και να προστατεύσουμε τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρωσία. Γιαυτό και η Κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Βρυξελών και να εστιάσει στο πως θα σώσει την Οικονομία της χώρας μας που καταρρέει.

 

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε έκρηξη της ανεργίας, των ΜΕΔ, χιλιάδες πτωχεύσεις και στο βάθος του ορίζοντα η Κύπρος θα εισέλθει σε νέο μνημόνιο. Αυτό επιδιώκετε;

 

Μιχάλης Μιχαήλ υποψήφιος βουλευτής Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button