Υγεία

Σε αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές!

Ελένη Σταύρου Βουλευτής ΔΗΣΥ Λεμεσού

Κανείς δεν αμφισβητεί τις τεράστιες δυσκολίες και τα προβλήματα που προκάλεσε η εξάπλωση της πανδημίας του covid-19, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, στη χώρα μας και διεθνώς.

Σε αυτή τη μάχη όμως η επιλογή είναι μονόδρομος: θα πρέπει να βγούμε νικητές. Και αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, όπως πράξαμε κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Εξάλλου οι Λεμεσιανοί, αλλά και οι Κύπριοι γενικότερα έχουμε αποδείξει πως όταν θέλουμε, όλα τα μπορούμε. Παραδείγματα αποτελούν το οικονομικό θαύμα μετά την εισβολή, αλλά και η γρήγορη ανάκαμψη, που ακολούθησε την οικονομική κρίση του 2013. Γιατί, εάν κάτι μας δίδαξε η σύγχρονη ιστορία μας, είναι ότι ως Κύπριοι μάθαμε να αναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας.

Ειδικότερα για την πόλη της Λεμεσού, η οποία αποτελεί κέντρο δραστηριοποίησης μεγάλων εταιρικών κολοσσών στον τομέα του εμπορίου και της διακίνησης προϊόντων, λόγω και του λιμανιού της, η υιοθέτηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κινητικότητας για προσέλκυση επενδύσεων, θα πρέπει να αποτελέσει επιτακτική ανάγκη, μόλις οι συνθήκες, ένεκα της πανδημίας, το επιτρέψουν.

Η παροχή κινήτρων για επιχορήγηση νέων επιχειρήσεων και καινοτόμων ιδεών, που θα αναβαθμίσουν το βιοτικό και μισθολογικό επίπεδο των κατοίκων της πόλης, αλλά και η παραχώρηση φθηνότερου ενοικίου και η βελτίωση των έργων υποδομής θα δώσουν μια νέα πνοή στη Λεμεσό, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση κάποιων υποβαθμισμένων περιοχών.

Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μέλλον βρίσκεται στην πράσινη οικονομία. Ενδεικτική είναι η πρόθεση της Ε.Ε να επενδύσει πέραν των 2 δισ. ευρώ, κυρίως στον τομέα των μεταφορών και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, τομείς για τους οποίους θα μπορούσαμε να αντλήσουμε κονδύλια, ως Κύπρος.

Με αυτά τα κονδύλια θα μπορούσαμε να επιχορηγήσουμε διαγωνισμούς καινοτομίας, με στόχο τη νεανική επιχειρηματικότητα και τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω ίντερνετ, με την παραχώρηση δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων που να αφορούν τις σύγχρονες πλευρές του επιχειρείν, σε σχέση με τις άπειρες ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο, αποτελεί άλλον ένα τομέα που πρέπει να επενδύσουμε.

Είμαι αισιόδοξη πως και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε, και θα δούμε την οικονομία να ανακάμπτει και πάλι με γοργούς ρυθμούς, σε παγκύπριο αλλά και τοπικό επίπεδο, για τη Λεμεσό μας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button