Επικαιρότητα

Σήμερα ο μεγάλος μαραθώνιος της Πάφου

Η διαδρομή για τους Μαραθωνοδρόμους θα ξεκινήσει από την Πέτρα του Ρωμιού, όπου σύμφωνα με τον Όμηρο γεννήθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη και θα τερματίσει στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Οι άλλοι τρεις αγώνες (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ και οικογενειακός δρόμος 5 χλμ) θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής Μαραθώνιος Logicom Cyprus Marathon είναι αφιερωμένος στον κορυφαίο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946. Όλοι οι δρομείς θα τιμηθούν με αναμνηστικό μετάλλιο που φέρει την προσωπογραφία του Στέλιου Κυριακίδη ενώ ο πρώτος νικητής και η πρώτη νικήτρια στο Μαραθώνιο δρόμο θα στεφανωθούν με επιχρυσωμένα στεφάνια ελιάς τα οποία έφθασαν από το Μαραθώνα προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη. 

Όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο πρώτος δρομέας των 5 χλμ αναμένεται να τερματίσει περίπου στις 9:15 π.μ., ο πρώτος δρομέας των 10 χλμ περίπου στις 9:20 π.μ., ο πρώτος δρομέας του Ημιμαραθωνίου περίπου 9.40 π.μ. ενώ ο πρώτος μαραθωνοδρόμος αναμένεται περίπου στις 10:00 π.μ. Το όριο χρόνου για τερματισμό και του τελευταίου Μαραθωνοδρόμου είναι οι 6 ώρες (στις 1:30 μ.μ. αναμένεται η ολοκλήρωση των αγώνων) ενώ για την απόσταση του Ημιμαραθωνίου το χρονικό όριο είναι οι 3 ώρες. 

Ο Μέγα χορηγός της αθλητικής διοργάνωσης η εταιρεία Logicom συμμετέχει με την πολυπληθέστερη ομάδα δρομέων που ξεπερνά αριθμητικά τους 300 δρομείς/περιπατητές! Συμμετέχουν επίσης αρκετά Δρομικά Σωματεία της Κύπρου καθώς επίσης και αρκετά τοπικά οργανωμένα σύνολα καθώς επίσης Γυμναστήρια και εταιρείες που εδρεύουν στη πόλη της Πάφου 

Αξιοσημείωτες ατομικές συμμετοχές και παρουσίες: Ο Adam John Holland – Άγγλος δρομέας ο οποιος ήταν ο νικητής του Μαραθώνιου Logicom Cyprus Marathon τις χρονιές 2018 και 2019 επιστρέφει για να διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη! Πρόκειται για μοναδική περίπτωση δρομέα εφόσον έχει κερδίσει τους περισσότερους Μαραθωνίους από οποιοδήποτε Άγγλο Μαραθωνοδρόμο! Συνολικά έχει κερδίσει πέραν των 200 Μαραθωνίων, ενώ κατάφερε να αποσπάσει το ρεκόρ Guinness με τίτλο ‘fastest time to complete 10 Marathons in 10 days (male)’. 

 

Ο φετινός Logicom Cyprus Marathon στηρίζει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αρχικά συστάθηκε με κύριο στόχο την οργάνωση και διαχείριση ενός Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών. Σήμερα, θέτοντας ένα δυναμικό όραμα «για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία», συνδυάζει τον εθελοντισμό και την εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά και άμεσα, τις ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες. 

 

Η Green Dot Κύπρου για πολλοστή φορά συνεργάζεται και υποστηρίζει τον Logicom Cyprus Marathon της Πάφου. Η Green Dot Κύπρου αποτελεί το πρώτο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών στην Κύπρο. Πέραν των 120 χάρτινων κιβωτίων, 10000 πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, 2500 χάρτινα βιοδιασπώμενα ποττήρια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για το φετινό Μαραθώνιο δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. 

 

Η Τροχαία Πάφου θα θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο ρύθμισης της τροχαίας κίνησης ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα. Θα υπάρξουν προσωρινές απαγορεύσεις για την τροχαία κίνηση κατά μήκος της διαδρομής στη διάρκεια διεξαγωγής του Μαραθωνίου και ιδιαίτερα επί ολόκληρης της λεωφόρου Ποσειδώνος και μέρος της λεωφόρου Ερατούς μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 και ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας των δρομέων. 

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button