Πολιτική

Σήμερα η συνάντηση προέδρου με Γκουτέρες

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ο Πρόεδρος, παραθέτοντας συνέντευξη Τύπου στη ΝΥ και αναφερόμενος στο πρόγραμμα συναντήσεων του, είπε ότι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι περιορισμένη η δια ζώσης παρουσία πλειάδας ηγετών.

Ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Πρόεδρο της Γερμανίας, τον Πρόεδρο του Ιράκ, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, θα παραθέσει γεύμα προς τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, και στις 24 Σεπτεμβρίου θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσουν οι ομογενειακές οργανώσεις.
 
Ήδη, συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως και με την αμερικανο- εβραϊκή οργάνωση AIPAC.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με την Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο Πρόεδρος είπε ότι “επεξήγησε τα όσα λαμβάνουν παρανόμως χώρα στα κατεχόμενα, δηλαδή την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη λεηλασία μουσείων, ιδιωτικών συλλογών, ναών, τα όσα καταμαρτυρούνται και αντιβαίνουν σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα της Σύμβασης της Λευκωσίας για την ποινικοποίηση των όσων εμπορεύονται αρχαία”.

Πρόσθεσε ότι θα έχει επίσης συνάντηση και με Αφρικανούς ηγέτες κατά το δείπνο ΕΕ-αφρικανικών χωρών, κατά το οποίο θα ενημερώσει για τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναγνώριση ή δημιουργία σχέσεων με το παράνομο καθεστώς.

Ο Πρόεδρος είπε ακόμα ότι θα έχει συνάντηση με ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της εταιρείας EXXON Mobil για να διαπιστωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχεδιασμοί της στο τεμάχιο 10. 

Πρόσθεσε ότι παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει ακόμη πιο βεβαρημένο πρόγραμμα ενημέρωσης Υπουργών Εξωτερικών που εκπροσωπούν τα κράτη αντί των ηγετών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button