Επικαιρότητα

Σήμερα η απόφαση για την κράτηση των δέκα

Το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του, στο αίτημα της αστυνομίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης εναντίον δέκα προσώπων αραβικής καταγωγής. Και οι δέκα, σύμφωνα με την αστυνομία έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την μεταφορά  αλλοδαπών στην Κύπρο έναντι αμοιβής.

Στην κατοχή Σύρου στην Χλώρακα εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό των 160 χιλιάδων ευρώ.

Κατά την επιχείρηση εκτελέστηκαν 17 εντάλματα έρευνας σε οικίες και υποστατικά όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα, ενώ καταζητούνται ακόμη πέντε, τα οποία δεν φαίνεται να ευρίσκονται στην Κύπρο τώρα.

Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία και αφορούν, μεταξύ άλλων, αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ενήλικων προσώπων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Η χθεσινή  ήταν η  τρίτη στη σειρά ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης μεταναστών στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Μέχρι στιγμής και στις 3 επιχειρήσεις έχουν συλληφθεί 22 πρόσωπα που θεωρείται ότι μετέφεραν στην Κύπρο έναντι αμοιβής χιλιάδες μετανάστες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button