Οικονομία

Σάββας Περδιος: Θέλουμε τους Βρετανούς

Στην εκτίμηση ότι αν δεν ανοίξουμε  άλλες αγορές δεν θα καταστούμε ολόχρονος τουριστικός προορισμός προέβη ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Ο Υφυπουργός Τουρισμού κατέστησε σαφές πως ουδέποτε το Υφυπουργείο Τουρισμού δεν προσπάθησε να μειώσει ή να πλήξει την αγορά της Βρετανίας. 

Μιλώντας στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΕΤΑΠ Πάφου που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ  στο ξενοδοχείο Annabelle και τελούσε υπό την αιγίδα του, ο κ. Περδίος ανέφερε πως το μόνο πράγμα που προσπαθεί να κάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι να προσθέσει σ’ αυτήν την αγορά της Βρετανίας και διάφορες άλλες, γιατί όπως εξήγησε, «όχι για απεξάρτηση, αλλά για εμπλουτισμό των δυνατοτήτων αυτής της περιοχής , όπως  και της υπόλοιπης Κύπρου να εδραιωθεί στα τουριστικά ανά το παγκόσμιο».

Ο κ. Περδίος σημείωσε πως εν μέσω πανδημίας και παρ` όλες τις δυσκολίες η χρονιά θα κλείσει περίπου στο 50% του 2019 με εισοδήματα περίπου 60% σε σχέση με το 2019, αναφέροντας πως αυτό υποδηλώνει ότι έχουν πλέον πετύχει ως Κύπρος ο πελάτης που έρχεται στον τόπο μας να δαπανεί περισσότερα.   Είπε ακόμη πως κατά 25% έχει αυξηθεί η κατά κεφαλή δαπάνη και έχουν πάει πλέον στα 810 ευρώ το άτομο ενώ πριν την πανδημία ήταν στα 675.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button