Οικονομία

Ρύθμιση για ενοικίαση σπιτιών

Προς ρύθμιση της αδειοδότησης και των προδιαγραφών των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, τύπου Airbnb προχωρεί η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, αφού σήμερα ολοκλήρωσε τη συζήτηση γύρω από το θέμα. Την πρόταση νόμου κατέθεσαν από κοινού ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους με βασικές πρόνοιες να είναι η εγγραφή των υποστατικών σε ειδικό μητρώο και η πληρωμή φόρων, με βάση τη νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Κυπριανού, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του πολυσυζητημένου θέματος της θεσμικής ρύθμισης των Airbnb στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «έχουμε απλοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διαδικασία». «Θεωρώ ότι θα έχουμε τη θετική ανταπόκριση αφού ενσωματωθούν στο κείμενο όλες οι αλλαγές που έγιναν οι οποίες οδηγούν στην απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής αυτών των καταλυμάτων και στην εύκολη διαδικασία ενοικίασης», είπε.
Σκοπός, πρόσθεσε, «ήταν να εγγραφούν όλοι στον ΦΠΑ, να αποκτήσουν μητρώο και να είναι πλέον σωστά και ορθά ελεγχόμενη αυτή η αγορά», κάνοντας λόγο για «νέο και δυνατό κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας».

Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει καταλήξει στο τελικό κείμενο της πρότασης νόμου για τη ρύθμιση, ίδρυση και λειτουργία των ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, σημειώνοντας πως η πρόταση νόμου έχει απλοποιηθεί,  ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν πιο πολλά τουριστικά καταλύματα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν το δικαίωμα να αδειοδοτηθούν βάσει της προηγούμενης νομοθεσίας.

«Αναμένουμε ότι μέχρι το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής για τις θερινές διακοπές η πρόταση νόμου θα πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση εκτός απρόοπτου», είπε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close