Αθλητικά

Ρεκόρ συμμετοχών στον μαραθώνιο Πάφου

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση του ιστορικότερου Μαραθωνίου της Κύπρου και συγκεκριμένα του 21ου Logicom Cyprus Marathon (Μαραθώνιος Πάφου) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 17 Μαρτίου στην Πάφο.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε χθες  ο Σταύρος Κακουρίδης Διευθυντής του  Logicom Cyprus Marathon  ανέφερε πως ο 21ος Μαραθώνιος καταγράφει νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας τις 3,500 συμμετοχές εκ των οποίων οι 1,700 είναι ξένοι δρομείς .
Η περσινή διοργάνωση, όπως είπε,  προσέλκυσε τη συμμετοχή 2,900 δρομέων ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος κοντά στο 50% των συμμετοχών είναι ξένοι δρομείς που προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες.  Ο Logicom Cyprus Marathon  πρόσθεσε έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενεί η Πάφος ενώ συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού της επαρχίας της Πάφου.
Εξάλλου ο Λεόντιος Τσιέλεπος μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΟΑ γνώστης του τομέα προώθησης του αθλητικού τουρισμού στην χώρα ανέφερε πως ως Παφίτης αισθάνεται περήφανος για την συγκεκριμένη διοργάνωση που γίνεται στην Πάφο για 21η χρονιά.  Ως ΚΟΑ συνέχισε, “  επιθυμούμε την διεξαγωγή τέτοιων διοργανώσεων , που χρόνο με τον χρόνο εξελίσσονται είτε αφορούν τις συμμετοχές των δρομέων , τους δρομείς του εξωτερικού αλλά και καινοτομίες που υπάρχουν “.

Ο Εύρος Λοιζίδης πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου που εκπροσώπησε στην δημοσιογραφική τον Δήμο Πάφου αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της διοργάνωσης. Ο Δήμος Πάφου είπε στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλητικού τουρισμού.Ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου υποστηρικτής των προσπαθειών για την προώθηση των αγώνων στο εξωτερικό στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης επεσήμανε την σημαντικότητα της φιλοξενίας του αγώνα του Μαραθωνίου ενός αγώνα υψηλού επιπέδου που προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική και παγκύπρια οικονομία.

Η  Πάφος είπε ο κ. Χατζηγεωργίου επιβεβαιώνεται χρόνο με το χρόνο ότι έχει όλα τα αναγκαία συστατικά για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στις προτιμήσεις των αθλητών αλλά και στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη για προορισμούς αθλητών. Συντηρητικά είπε ο κ. Χατζηγεωργίου για το 2020 ο στόχος είναι να υπερβούν τον  αριθμό των 4,200 συμμετοχών και η ΕΤΑΠ θα είναι στο πλευρό όλων για την επίτευξη του στόχου.  Όπως αναφέρθηκε,  η  αθλητική διοργάνωση ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις: Μαραθώνιο (42,195 μέτρα), Ημιμαραθώνιο (21,098 μέτρα), Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και οικογενειακό δρόμο 5 χλμ. Όλοι οι δρομείς θα λάβουν αναμνηστική τεχνική φανελίτσα, ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο, αναμνηστικό δώρο καθώς επίσης και πλήθος υπηρεσιών στη διαδρομή των αγώνων και στο χώρο τερματισμού.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Close
Back to top button
Close