Οικονομία

Πώς να Βελτιωθούμε για τον Τουρισμό μας Φέτος

Η χώρα μας προσφέρει πολλές μορφές τουρισμού και έχει αναπτύξει σημαντικές υποδομές γύρω από αυτές. Ωστόσο, για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να εστιάσουμε στην ποιοτική εξυπηρέτηση, τόσο από την πλευρά του ανθρώπινου παράγοντα όσο και από την άποψη του φυσικού περιβάλλοντος.
Η χώρα μας, μικρή σε αποστάσεις, ασφαλής και γεμάτη ιστορία και πολιτισμό, πρέπει να συνεχίσει να είναι φιλόξενη, όπως παραδοσιακά είναι. Πρέπει να είμαστε ευγενικοί και ειλικρινείς, αποφεύγοντας την αισχροκέρδεια, και να λειτουργούμε ως σωστοί επαγγελματίες για τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες. Αν θέλουμε καλύτερα αποτελέσματα στον τουρισμό φέτος, το τουριστικό μας πακέτο πρέπει να είναι προσεγμένο και όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό και επαγγελματικά ολοκληρωμένο.
Είναι σημαντικό οι επισκέπτες που θα φτάσουν στο νησί μας να φύγουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό θα εξασφαλίσει επαναλαμβανόμενο και ποιοτικό τουρισμό. Οι παροχείς υπηρεσιών πρέπει να είναι καλά καταρτισμένοι και να εκτελούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα με προθυμία και άνεση, ώστε οι επισκέπτες να μένουν ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από την επιλογή τους να περάσουν τις διακοπές τους στην Κύπρο. Επιπλέον, πρέπει να διαθέτουν τουριστική συνείδηση και να προσφέρουν την παραδοσιακή Κυπριακή  φιλοξενία, γνωρίζοντας τις βασικές πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Οι υπηρεσίες προς τους επισκέπτες περιλαμβάνουν υπαλλήλους αεροδρομίων, λιμανιών, οδηγούς ταξί και λεωφορείων, τουριστικούς πράκτορες, αντιπροσώπους, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξεναγούς, υπαλλήλους ξενοδοχείων και αγροτουριστικών καταλυμάτων, εστιατορίων, μουσείων, καταστηματάρχες, φροντιστές ιστορικών μονών και εκκλησιών, παραλιών, ναυαγοσώστες, τροχονόμους και αστυνομικούς. Οι υπηρεσίες στην τουριστική βιομηχανία είναι πολύ ευαίσθητες και είναι αναγκαίο να καταρτιστούν σωστά αυτοί που τις προσφέρουν. Εύχομαι οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση μέσω επιμορφωτικών προγραμμάτων για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Η ποιότητα βρίσκεται στη λεπτομέρεια, και μόνο όταν μπορούμε να μιλήσουμε για ποιότητα, θα έχουμε αποτελέσματα. Η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου εξαρτάται από την αναβαθμισμένη ποιότητα και τη συνεχή βελτίωση. Στόχος μας πρέπει να είναι η προσφορά ενός ελκυστικού και αναβαθμισμένου φάσματος υπηρεσιών. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρά τα ζητήματα ανταγωνιστικότητας και εποχικότητας και με συλλογικότητα ευθύνης να αναζητήσουν λύσεις.
Μιχάλης Δημοσθένους Εμπειρογνώμονας Τουρισμού & Επιμόρφωσης Εκπρόσωπος Δεξαμενής Σκέψης Τουρισμού P.O. Box 27571 PC 2430 NICOSIA CYPRUS MOB +357 99657037
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button